Перша асоціація з золотою осінню – це важка кошелка з яблуками, грушами і сливами. І, звичайно ж, пишна випічка з дарами садів.
Ми не втомлюємося радувати своїх читачів новими рецептами фруктових страв і сьогодні розповімо, як приготувати розкішний відривний пиріг з часточками яблук.
Інгредієнти для рецепта
молоко – 150 мл
Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
сметана – 1 ст. л.
цукор – 2 ст. л.
сіль – 1 трісок.
Вершкове масло – 50 г
Пшеничне борошно – 370 г
яйце – 1 шт.
Соняшникова олія – 1 ст. л.
яблуко – 3 шт.
Тростинний цукор – 50 г
кориця – 0.5 ч. л.
Як приготувати
· 1. Нагрійте молоко до температури трохи вище кімнатної, потім розпустіть в ньому дріжджі.
· 2. Потім додайте сіль і цукор, яйце, сметану і розтоплене вершкове масло.
· 3. Просійте борошно, додайте в дріжджову суміш і замісити тісто. Накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин в теплому місці.
· 4. Розкачайте тісто, що підійшло товщиною близько 7 мм, склянкою видавити з нього кружечки.
· 5. Умочіть кожну яблучну часточку в суміш тростинного цукру з корицею, викладіть на тісто.Защипайте краю.
· 6. Викладіть отримані пиріжки на змащене деко, сформувавши пелюстки квітки.
· 7. Дайте пирогу постояти в теплі ще хвилин 15, за бажанням присипте його тростинним цукром, потім помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Печіть до зарум’янювання пирога.
Перед відправкою в духовку пиріг можна змастити жовтком, тоді він вийде рум’яним і глянсовим. А можна просто присипати злегка остигнула яблучну радість цукровою пудрою. Запрошуйте подругу на чай і поділіться з нею цим рецептом!