Зігріваючі напої

Відставте чашку з чаєм або кавою в сторону. У зимовий час ці напої стають ще популярнішим, адже Як інакше зігрітися в холодному офісному приміщенні або після десятихвилинної прогулянки від автобусної зупинки до дверей квартири? Але тепло залишається рівно до тих пір, поки чашка гріє руки. А після холод знову пробирається під шкіру і ви, замість того, щоб насолоджуватися найпрекраснішою і святкової часом, зліться і страждаєте.

Ніщо людське не чуже і нам, редакції «З Смаком». І хоча в офісі у нас завжди тепло і затишно, прийшовши додому, ми, як і кожен з вас, хочемо скуштувати смачний і зігріваючий напій. І ось, відсуваючи банку з кавою і чайні пакетики подалі, ми дістаємо інгредієнти, з яких будемо готувати щось особливе. Із задоволенням поділимося рецептами і з вами, дорогі читачі.

Молоко з білим шоколадом

Саме цей Зігріваючий напій стає найпопулярнішим в зимовий час. Влітку його годі й шукати в меню, але варто з’явитися першим сніжинкам, підприємливі ресторатори вже знають, що будуть замовляти гості.

· Влийте в сотейник 450 мл молока. Додайте щіпку мускатного горіха і 1 зірочку бадьяна.

· Підігріває на повільному вогні протягом 5 хвилин. Тепер дістаньте з сотейник зірочку бадьяна і додайте 100 г подрібненого білого шоколаду.

· Розмішуйте масу до тих пір, поки вона не стане однорідною.

· Тепер зніміть сотейник з плити, розлийте гарячий напій по чашках.

Також можна додати по паличці кориці як прикраса. Зверху посипте напій невеликою кількістю чорного шоколаду. Він розчиняється досить швидко, так що сміливо використовуйте зубочистку, щоб зробити з її допомогою гарний візерунок.

Гарячий шоколад з перчинкою

Забудьте про порошок, який ви, заливаючи окропом, називаєте гарячим шоколадом. Є досить простий спосіб приготувати справжній напій, та ще й З перцем чилі. Так ви точно зігрієтеся.

· Натріть 70 г чорного шоколаду на тертці. Перевірте, чи немає занадто великих шматочків.

· Налийте в сотейник стакан молока. Додайте розрізаний уздовж стручок ванілі і розломленими навпіл перчик чилі. Розігрійте молоко, але не доводьте його до кипіння.

· Пересипьте в сотейник шоколад. Варіть так 10 хвилин, помішуючи.

· Дістаньте з гарячого шоколаду спеції. Після додайте цукор за смаком і 50 мл коньяку. Проваріть ще 1 хвилину.

Готовий напій розливають по чашках, посипають какао-порошком або шоколадною крихтою. Любителі солодкого можуть також додати збиті вершки.

Масала-чай

Цей Індійський напій користується величезною популярністю і у себе на батьківщині, і далеко за її межами. Єдиного класичного способу приготування не існує. Кажуть, що кожна індійська сім’я готує свій варіант. Але залишається 4 обов’язкових інгредієнта: молоко, чай, цукор і спеції.

· Змішайте 0,5 л води і 0,2 л молока. Поставте рідина в сотейнику на вогонь. Додайте 6 насіння кардамону, 2 гвоздики, 6 горошин чорного перцю (всі попередньо подрібнені в ступці) і 2 ст. л. цукру.

· Закип’ятіть суміш. А після варіть на повільному вогні ще 15 хвилин.

· Зніміть рідина з вогню і киньте в сотейник пакетик чорного чаю. Наполягайте так пару хвилин, а після процідіть напій і подавайте.

Крім гвоздики, перцю і кардамону місцеві жителі часто додають різні трави, квітки і навіть горіхи. Ми ж пропонуємо спробувати саме цей варіант, перш ніж експериментувати.

Імбирно-цитрусовий чай

Зовсім непримітний на вигляд Корінь імбиру в дійсності насичений вітамінами, мікроелементами і антимікробними компонентами. Напої на його основі прекрасно зігрівають, допомагають боротися із запальними захворюваннями і тонізувати організм.

· Змішайте сік 5 апельсинів з 0,5 л чорного чаю. Наповніть рідиною сотейник.

· Подрібніть 100 г кореня імбиру. Додайте його в сотейник разом з 2 ст. л. меду і дрібкою кориці. Закип’ятіть.

· Зніміть з вогню і збийте напій в блендері. Після процідіть його через дрібне сито.

· Розподіліть по чашках і подавайте.

Варто спробувати цей гарячий напій всього раз, і він відразу увійде в список улюблених. Оригінальне поєднання апельсинового соку і імбиру робить його не просто смачним, але і ароматним, бадьорить і, звичайно ж, зігріваючим.

Гострий чай з імбиром

Найпопулярніший напій з імбиром – саме чай. Різноманітні коктейлі та тоніки посідають друге місце. Імбир часто з’єднують з коричневим цукром, цитрусовими, як в рецепті вище, медом і кисломолочними продуктами. А як щодо перцю?

· Нагрійте 1,2 л води. Додайте 3 ст. л. тертого кореня імбиру.

· Коли рідина закипить, додайте дрібку перцю і кілька листочків м’яти. Варіть протягом 15 хвилин. Рідина повинна злегка кипіти.

· Зніміть каструлю з плити. Додайте мед. Відставте в сторону на хвилин 10.

· Процідіть напій. Влийте 1 ст. л. лимонного соку і насолоджуйтеся!

Кажуть, цей рецепт був знайдений В одному із стародавніх манускриптів. Можливо, саме завдяки цьому він і став таким популярним. Його часто готують для лікування застуди та просто, щоб зігрітися зимовими вечорами.

Журавлинний чай

Чому саме журавлина? Все просто: смак унікальний, а Лікувальні властивості просто приголомшливі. У зимову пору цей напій не тільки зміцнить захисні функції вашого організму, але і зігріє.

· Збийте в блендері по 100 г журавлини, малини і цукру. Переконайтеся, що не залишилося жодного великого шматка ягоди.

· Залийте ягоди 600 мл окропу. Відставте настоюватися, а після просто процідіть.

Якщо ягоди дуже кислі, ви завжди можете додати більше цукру. Бажають прикрасити напій додають свіжі ягоди журавлини і подають чай гостям.

Це саме той випадок, коли гадати не доводиться: такі Зігріваючі напої за смаком абсолютно кожному. Звичайно ж, з часом ви визначитеся з найсмачнішим і улюбленим. А до тих пір нехай ця добірка залишиться в закладках. І коли настане спекотне літо, ви будете сумувати за холодної зими і цим смачним напоям. Поділіться з друзями. І нехай холодна пора буде в радість.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.