Желейні торти

З неймовірного різноманіття знайомих з дитинства десертів желе залишається одним з найулюбленіших. Це важко пояснити. Ніби як нічого складного: в пакетику є порошок, в чайнику – вода, на упаковці – інструкція. Пам’ятаю, як «готувала» желе ще в років 5 і пишалася, що моє «блюдо» було найяскравішим, найсолодшим. Куди там котлет і рулетів! Гості мали почати застілля з мого желе, а не з якоюсь там картоплі.

Пройшло багато років. Але нічого не змінилося. Торти печуть, купують, тріскають, а потім скаржаться на зайву вагу. Від них відмовляються, їх рецепти втрачають. Але желе забути неможливо. Якщо ви такий же затятий фанат вишневого, апельсинового, малинового і желе зі смаком ківі, як і я, Спробуйте підняти свою майстерність на новий рівень.

Торт з молочним і фруктовим желе

Складові:

  • 400 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла
  • 2 упаковки желе зі смаком ківі
  • 2 ківі
  • 750 г сметани
  • 500 мл молока
  • 35 г желатину
  • 200 г цукрового піску

Приготування

· Подрібніть печиво до стану крихти. Влийте в суху масу м’яке вершкове масло.

· Візьміть роз’ємну форму. Застеліть її дно харчовою плівкою. Вистелити дно форми тестом з печива. Надішліть форму в холодильник.

· Закип’ятіть молоко. Зачекайте, поки воно злегка охолоне. Додайте желатин. Перемішуйте, поки він повністю не розчиниться.

· Збийте цукровий пісок і сметану. Введіть в масу молочну суміш. Робіть це поступово. В іншому випадку желатин візьметься грудками через різкий перепад температур.

· Дістаньте форму з тестом. Перелийте в неї молочну масу. Надішліть її в холодильник ще на годину.

· Приготуйте желе, дотримуючись інструкції на пакетику. Зачекайте, поки воно охолоне.

· Очистіть фрукти від шкірки. Наріжте тонкими скибочками.

· Якщо молочне желе добре зчепилося, залийте його шаром фруктового желе.

· Зверху викладіть скибочки фрукта. Надішліть в холодильник на ніч.

Поєднання солодкого і кислого желе робить такий десерт просто неймовірно смачним. Відсутність важкого тесту у великій кількості і просте, але доречне прикраса, роблять цей десерт відмінним вибором для свята.

Десерт з рису

Складові:

  • 4 ст. л. вареного рису
  • 150 г сиру
  • 1 ст. л. желатину
  • 5 ст. л. нежирних вершків (або молока)
  • 2 ст. л. цукрового піску
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Кориця мелена – на смак

Приготування

· Відваріть крупу в підсолодженою воді. Пропорції 1: 2.

· Залийте желатин водою. Зачекайте, поки він набубнявіє. Закип’ятіть воду і розпустіть суміш на водяній бані.

· Змішайте сир з жирними вершками. Всипте цукровий пісок, корицю, а також ванільний цукор. Доведіть інгредієнти до стану однорідної маси за допомогою міксера.

· Додайте в масу рис і желатин. Гарненько все змішайте міксером.

· Розлийте суміш по формах. Поставте все в холодильник і почекайте, поки застигне.

Такий десерт можна полити джемом, як варіант – Розтопленим шоколадом. Для фактурності десерту рис годі й блендері.

«Мозаїка»

Складові:

  • 4 пачки желе різних кольорів
  • 400 мл згущеного молока
  • 85 г желатину

Приготування

· Приготуйте желе, дотримуючись інструкції. Розлийте його по різним ємностей. Залиште остигати і застигати.

· Залийте желатин теплою водою. Зачекайте, поки він набубнявіє, а після розпустіть на водяній бані.

· Змішайте приготовлену желатинову масу зі згущеним молоком. Доведіть до однорідної консистенції.

· Поріжте застигле желе. Пересипьте кубики в форму. Після залийте їх кремом із згущеного молока. Надішліть в холодильник.

Скажете, що це складно? Зовсім ні. Десерт просто ідеальний, якщо випічка не ваша сильна сторона. А поки желе застигає, можна зайнятися не менш важливими справами або ще щось приготувати.

Желе з шампанського

Складові:

  • 3 ч. л. з гіркою желатину
  • 1 стакан холодної води
  • 3/4 склянки і ще 3 ст. л. цукрового піску
  • 1 пляшка (750 мл) сухого шампанського
  • 500 г ягід і / або фруктів (можна заморожених або консервованих)

Приготування

· Залийте желатин холодною водою. Зачекайте, поки він набубнявіє. Після цього просто розпустіть його на водяній бані.

· Додайте в готову масу цукор. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться.

· Додайте шампанське.

· Візьміть формочки. Всипте на дно шматочки фруктів або ж ягоди. Залийте їх желе. Поставте в холодильник.

Оригінально. Подати такий десерт під час важливої події – зовсім не гріх, а Гарантія успіху. Ніхто навіть не припустить, що це всього лише желе.

Мандариновий тарт

Складові:

  • 100 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 130 г пшеничного борошна
  • 30 г меленого мигдалю
  • 1 щіпка солі
  • 125 г цукрового піску
  • 20 мл води
  • 300 г солодкої сирної маси
  • 25 г крохмалю
  • 2 яйця
  • 350 г мандаринів
  • 1 упаковка желе без смакових та ароматичних добавок

Приготування

· Змішайте борошно з мигдальною крихтою. Додайте розм’якшене масло, а потім 25 г цукру і всього дрібку солі. Розітріть тісто, перетворюючи його в крихту.

· Додайте яєчні жовтки. Тепер підлити холодну воду. Так ви зможете замісити тісто щільне.

· Візьміть два аркуші пергаменту. Готове тісто помістіть між ними. Розкачайте його в пласт.

· Змастіть форму. Перенесіть в неї тісто. Зробіть невисокі бортики.

· Змішайте сир з цукром. Додайте яйця, а після крохмаль.

· Проткніть тісто виделкою. Викладіть начинку. Надішліть тарт випікатися протягом 30 хвилин при температурі 200 ° С. Після остудіть.

· Тепер приготуйте желе, дотримуючись інструкції на упаковці.

· Очистіть мандарини. Відокремте часточки. Викладіть їх на поверхню торта. Залийте тарт желе. Надішліть десерт в холодильник застигати.

Таку красу розрізати шкода. Але, відкусивши шматочок, ви вже не зможете зупинитися. Неповторний смак і вабливий аромат – ось за що я люблю цей тарт.

Шоколадне желе

Складові:

  • 120 г гіркого шоколаду
  • 500 мл молока
  • 10 г желатину
  • Цукровий пісок – за бажанням

Приготування

  • Доведіть молоко до кипіння.
  • Залийте желатин теплою водою. Зачекайте, поки він набубнявіє, а потім просто розпустіть на водяній бані.
  • Додайте молоко в желатинову масу.
  • Покришите шоколад. Висипати його в молоко. Заважайте до тих пір, поки солодкість не розчиниться. На цьому ж етапі додайте цукровий пісок.
  • Отримана маса повинна бути однорідною за кольором і консистенції.
  • Розлийте рідина по формах. Помістіть в холодильник і почекайте, поки десерт застигне.

Прикрасити желейний десерт можна Тертим білим або молочним шоколадом, а також подрібненими горішками. Виходить дуже смачно!

Нехай не всі, але деякі з цих десертів стануть вашими улюбленими. Традиція така, що ми вирішуємо спекти торт з нагоди якогось гучного події. Часто це затратно. Але ці рецепти не заберуть багато коштів або часу. Не пропустіть можливості і збережіть цю добірку в закладках. І друзям розкажіть!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.