З чого можна приготувати домашній майонез

Майонез впав в немилість у сучасних худеньких через високу калорійність. Решта леді підхопили тенденцію, і сьогодні раз у раз на кожному форумі сурмлять, що майонез – найлютіший ворог здоровя, страв і хорошої репутації господині.

Як би там не було, зрідка все дозволяють собі додати Улюблений соус в салат або інше блюдо. Якщо ж вас при цьому мучить совість, пропонуємо кілька варіантів приготування Домашнього майонезу на основі менш калорійних інгредієнтів, але з тим же пікантним смаком.

Як приготувати майонез

Майонез з куркумою

Куркума – це не тільки природний барвник і корисна спеція, а й консервант. Пісний майонез з куркумою довго зберігається в холодильнику, приємно пахне і манить апетитним кольором.

Складові:

  • 100 мл будь-якого рослинного масла (можна взяти оливкова, соняшникова, кунжутне, кукурудзяна)
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 щеп. куркуми
  • 100 мл кип’яченої води або соєвого молока

Приготування

· Інтенсивно помішуючи гірчицю, почніть вводити в неї по краплі, а потім по ложці рослинне масло.

· Після того, як ви додали половину масла, введіть в суміш цукор, перемішайте, потім сіль, знову перемішайте. У 2-3 підходи влийте лимонний сік, потім додайте куркуму. Повинна вийти кремоподібна суміш золотистого кольору.

· Поступово введіть другу частину масла. Отриману густу суміш розведіть водою або соєвим молоком до бажаної консистенції.

Майонез з тофу

Цей вид домашнього Постон майонезу до смаку найбільш наближений до оригіналу. Таким соусом вегани часом спантеличують своїх друзів, які вживають в їжу продукти тваринного походження! Насилу віриться, що в складі густий заправки Немає яєць або молочних продуктів.

Складові:

  • 100 г м’якого тофу (можна купити в супермаркеті або еко-крамниці)
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 скл. рослинного масла
  • Сіль за смаком

Приготування

· У чаші блендера змішайте тофу, гірчицю і лимонний сік, збивайте близько 30 сек.

· Тонкою цівкою влийте рослинне масло, збивайте, поки суміш не придбає кремовий колір і густу консистенцію.

· За бажанням додайте сіль. Подавати такий соус необхідно відразу після приготування, так як він швидко розшаровується. Частину, що залишилася можна повторно збивати перед наступним використанням.

Майонез з квасолі

Ситний соус з приємною текстурою за смаком нагадує хумус. Ложку такого майонезу можна сміливо намазати на кусень хліба і вдосталь насититися.

Складові:

  • 400 г вареної або консервованої білої квасолі
  • 200 мл рослинного масла
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухого гірчичного порошку
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 50 мл квасоляного або овочевого відвару

Приготування

· Квасоля, сіль, гірчицю і цукор помістіть в чашу блендера і гарненько збийте.

· Поступово введіть рослинне масло і лимонний сік. Овочевим або квасоляним відваром доведіть соус до бажаної консистенції.

Будь-який з пропонованих майонезів підійде для улюбленого салату, варто зіставити смакові якості інгредіентному основного блюда і соусу. Наприклад, квасолевий відмінно доповнить відварну буряк, а майонез з куркумою підійде до запеченого картоплі або курки.

Доповнити Заправки можна зеленню, подрібненим перцем чилі або маслинами. Як вам така ідея? Якщо сподобалася, поділіться корисною статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.