Як зробити харчовий барвник

Останнім часом з’явилася величезна кількість програм-викривачів. Як правило, провідний в тандемі з досвідченим експертом розповідають мільйонам глядачів по той бік екрану, з чого насправді зроблені всіма улюблені продукти. Розвінчування міфів часто стосується різних добавок і харчових барвників. Інформація про шкоду такої продукції змушує багатьох відмовлятися від улюблених ласощів. Але не варто обмежувати себе, адже завжди можна навчитися готувати будь-яку страву вдома.

Питання, яке задають найчастіше, звучить приблизно так: «А чи можна зробити натуральний харчовий барвник будинку?» Редакція «З Смаком» понишпорила грунт, і ми з упевненістю говоримо: «Так, можна». Є кілька базових правил, яких потрібно дотримуватися, щоб ваші десерти стали не тільки смачними, а й дуже барвистими.

Переваги натуральних барвників

Їх відразу кілька. Ми хотіли б зупинитися на основних.

  • Ніяких консервантів
  • Ніяких шкідливих хімічних речовин
  • Повна безпека для здоров’я
  • Яскравий і натуральний колір
  • Приємний і більш насичений смак

Чим замінити популярні барвники

· Червоний. Його завжди можна отримати з ягід, фруктів і овочів. Підійде смородина або вишня, полуниця або малина. Часто використовують гранат, журавлину і навіть червоне вино. Також вибирають червоний болгарський перець, томати, буряк або ж порошок паприки (солодкий). Буряк – найпопулярніший варіант. Овоч миють і очищають від шкірки. Після цього його натирають на терці і заливають водою. Буряк потрібно проварити на повільному вогні під кришкою. Щоб відвар не втратив колір, в нього додають 0,5 ч. л. лимонної кислоти, а вже потім проціджують і використовують.

· Помаранчевий. Основне джерело – це, звичайно ж, морква. Помийте і почистіть її і натріть на досить крупній тертці. Розтопити вершкове масло на сковороді і відправте до нього моркву. Обсмажувати овоч потрібно протягом декількох хвилин. Дайте масі охолонути, а потім відіжміть її через марлю. Барвник готовий.

· Зелений. Використовуйте листя шпинату. Для початку пропустіть їх через м’ясорубку, а після відіжміть отриману м’якоть через марлю. Якщо потрібно домогтися темно-зеленого кольору, проваріть шпинат протягом 30 хвилин, а після процідіть.

· Жовтий. Як правило, його отримують з лимонної цедри. Просто натріть її на дрібній тертці і відіжміть. Також можна взяти шафран, подрібнити його і розбавити теплою водою. Дайте йому постояти добу, а після процідіть.

· Синій і фіолетовий. Що б ви не думали, але навіть такі кольори можна легко отримати. Наприклад, з соку винограду, шкірки баклажанів, чорниці, а також листя червоної капусти.

· Коричневий. Цей колір отримують з прожареного цукру. Змішайте порошок з водою (у пропорції 5: 1) і відправте на сковороду. Отриману масу потрібно посмажити на маленькому вогні. Не забувайте постійно її помішувати. Смажте до тих пір, поки в результаті не вийде продукт коричневого кольору. Додайте води до цукру. А після цього просто процідіть все. Тепер сміливо користуйтеся барвником.

Кольорова глазур і присипка

Щоб приготувати глазур, потрібно змішати натуральний барвник з цукровою пудрою до консистенції пасти. Саме цю пасту використовують, щоб покрити тістечка і торти.
Для приготування присипки можна використовувати кокос. Просто з’єднайте в мисці 2 ст. л. кокосової стружки з 1-2 ч. л. барвника. Зачекайте, поки барвник вбереться, – і присипка готова.

Зберігати будь-який натуральний барвник можна протягом 1-2 днів. Якщо ви приготували концентрований барвник, тримайте його в холодильнику не довше 14 днів. Кожен колір краще помістити в ємність з темного скла. Так ви продовжите термін служби продукту. Отже, готувати натуральні барвники дуже просто. А якщо ви хочете досягти самих незвичайних відтінків, досить змішати кілька варіантів. Ваші друзі теж хочуть дізнатися секрети приготування натурального барвника? Поділіться з ними посиланням!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.