Як зробити пельмені

У багатьох кухнях світу зустрічаються страви, що нагадують маленькі варені пиріжки з м’ясом: італійські равіолі, китайські вонтони і азіатські хінкалі. Особливу славу заслужила російська інтерпретація – пельмені.

Невеликі, з прісного тіста, непоказні на вигляд пельмені готуються виключно з м’ясною начинкою. Традиційно використовується суміш свинячого і яловичого фаршу, а й з бараниною вони до неможливого смачні.Приготування пельменів забирає багато часу, але не представляє з себе нічого складного.

«З Смаком» розповість, Як готувати пельмені і як уникнути поширених помилок, що можуть призвести розірваним і розвареним тестом, яка перевертає блюдо в неприємну на смак і вигляд кашу.

Як робити пельмені

Багато хто думає, що в пельменях головне – начинка, але без хорошого тесту навіть найсмачніша начинка перетвориться в ніщо. У пельмені не повинно бути ні тріщинки, ні дірочки, щоб усередині зберігся цінний м’ясний бульйон.

Правильне тісто

Продемонструємо наочно, яким має бути тісто.

Вам знадобиться

  • 2,5 склянки борошна
  • 0,7 склянки холодної води
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 яйце

На цих чотирьох інгредієнтах тримається все блюдо. Для початку просійте борошно і зробіть в ній поглиблення. Збийте воду з яйцем і сіллю, влийте в поглиблення і ретельно перемішайте.

Пам’ятайте, що Тісто для пельменів готується виключно на холодній воді. В іншому випадку воно виходить занадто тугим і погано розкочується. Вимішувати тісто потрібно руками, поки воно не стане однорідним і еластичним. Перевірте готовність, натиснувши пальцем зверху – тісто має піднятися назад.

Соковитий фарш

М’ясо для пельменів краще самостійно прокрутити в м’ясорубці. У фарш часто додають цибулю, але буде правильніше дрібно його порізати, а не прокрутити разом з м’ясом, оскільки занадто багато цибулевого соку нам не потрібно.

При цьому фарш повинен бути досить соковитим, можна навіть сказати трохи рідким. Додайте в нього бульйон або молоко. Не забувайте посолити!

Якісна розкочування

Якщо у вас вийшло правильне тісто, розкочування не завдасть проблем. Намагайтеся використовувати якомога менше муки – це відбивається і на ніжності страви, і на те, чи зможете ви заліпити пельмені.

Товщина шару не повинна бути менше 2 мм, а сам пласт бажано робити невеликим. Тісто швидко сохне, тому розгортайте його в міру ліплення пельменів.

Ліплення

Щоб зліпити чарівні «вушка» з м’ясною начинкою, добийтеся ідеальних гуртків з тіста. Для цієї мети підійде чарка.

Видавлюйте кружечки спіраллю від краю. Так ви максимально використовуєте пласт з тіста. На кожен кружечок припадає приблизно по одній чайній ложці фаршу, але має залишатися місце для того, щоб скрутити краю. Викладайте м’ясо на ту частину, яка лежала на столі – саму липку.

І останнє: не розтягуйте гурток в центрі, щоб тісто не продірявилося, а фарш не випав під час варіння.

Ось ви і дізналися, Як ліпити пельмені. Залишається тільки заморозити і зварити. Пам’ятайте, що використання обрізків тесту теж можливо, але пельмені вийдуть більш грубими, їх буде складніше зліпити. У таких випадках можна змочити краю кружечків жовтком або водою.

Варіть пельмені в окропі на середньому вогні приблизно 10 хвилин, не забувайте акуратно помішувати. При варінні додайте лавровий лист або запашний перець, а блюдо подавайте з такими соусами, які припадуть вам до душі. Тепер ви знаєте, як готувати пельмені від початку до кінця! Поділіться цими знаннями з іншими.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.