Як зробити часниковий порошок

Часниковий порошок – ось дійсно універсальна добавка! Він додає продуктам апетитний аромат, при цьому залишаючи дихання свіжим. Завдяки добрій розчинності він ідеальний для приготування соусів і маринадів. Його додають практично до всіх перших, других страв, теплим салатів, грінками, овочевим рагу, омлету.

Крім смаку і аромату часниковий порошок зберігає і всі корисні властивості свіжого часнику. Діє профілактично при серцево-судинних захворюваннях, знижує рівень холестерину в крові, розріджує кров, діє як противірусну і протизастудний засіб, має жовчогінні властивості.

«З Смаком» розповість, як приготувати цю чудову приправу своїми руками. Натуральний продукт без домішок та ароматизаторів завжди буде під рукою!

Часниковий порошок своїми руками

Для приготування порції часникового порошку (трохи більше половини склянки) вам знадобиться 3 великі головки часнику.

Часник розділіть на зубчики і очистіть. Наріжте пластинками однакової товщини. Викладіть скибочки на деко.

Надішліть деко в духовку, розігріту до 100-150 градусів. Нехай часник там залишається, поки скибочки не висохнуть і не стануть крихкими (2-3 години). Духовку вимкніть, залиште там пластинки до повного охолодження.

Тепер вам залишається лише змолоти пластинки в кавомолці або потовкти в ступці, щоб вийшов порошок в 10 разів краще магазинного, без всяких консервантів і домішок.

Готовий порошок ви можете змішати з сіллю або цибульним порошком (приготованим за аналогічною технологією). Додайте сюди улюблені травички, перець і паприку – отримаєте оригінальну приправу власного виробництва. Головне, натуральну!

Свої заготовки – це здорово, корисно і економно. Швидше діліться статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.