Як зберігати ягоди

Літній сезон багатий ягодами, але це багатство дуже швидко знецінюється. Поки ягода свіжа, її користь неоціненна, але вже через кілька днів зберігання багато видів цих ласощів чи їстівні наполовину.

Короткий термін придатності легко пояснити: ніжна м’якоть і багато соку. Варто ягодам пустити сік, і їх вже не врятувати – цвіль і грибки тільки і чекають цього моменту. «З Смаком» навчить вас правильному зберіганню найсмачніших ягід, без яких літо буде не таким яскравим.

Як зберегти ягоди

· Виноград

Красиві страви з важкими гронами на кухні свідчать про те, що хтось не знає, Як зберігати виноград. При кімнатній температурі ця ягода швидко перезріває і в’яне. Мити виноград можна тільки перед вживанням, так як повністю просушити його після цього неможливо, а надлишки вологи тільки скоротять термін придатності.

Упакуйте виноград в пластиковий пакет і зберігайте в холодильнику. Так він буде залишатися свіжим від п’яти днів до тижня.

· Полуниця

Щоб досягти успіху в Зберіганні полуниці, потрібно трохи знати про цю ягоді. По-перше, при кімнатній температурі вона псується за 12 годин. По-друге, зберігати її краще всього двома шарами, але не більше – чим щільніше лежать ягоди, тим швидше вони зіпсуються.

Щоб полуниця залишалася щільною і не запліснявіла, обробіть її розчином оцту (вода і оцет 2 до 1), після чого протріть насухо і відправте зберігатися в холодильник у відкритому контейнері з отворами.

· малина

Ніжна малина не терпить недбалого поводження. Її ягоди в холодильнику можуть зіпсуватися так само швидко, як і за його межами, якщо ви розмістите їх занадто близько до морозильної камери. Найкраще вибрати верхню полицю. Посуд для зберігання обов’язково повинна бути сухою і герметичній!

Щоб позбутися від малинового жучка, візьміть необхідне на даний момент кількість ягід і замочіть їх у розчині солоної води (20 г солі на 1 л води). Це швидкий спосіб позбутися від личинок, які просто спливуть на поверхню.

· ожина

Ще одна ніжна ягода, яку найкраще з’їдати в день збору. Її можна зберігати у відкритому посуді. Холодильник продовжить її термін зберігання всього на пару днів.

· агрус

Цю ягоду сушать і заморожують, щоб уберегти від псування. У натуральному вигляді вона зберігається вкрай мало (2-3 дні). Перед приміщенням в холодильник переконайтеся, що ягоди сухі, а після накрийте їх зверху будь-якою тканиною.

· вишня

Ягодка, яка зберігається краще за всіх з 7 представлених. У холодильнику її можна тримати до двох тижнів, і чим нижче буде температура, тим довше ягоди залишаться свіжими. Єдина умова: не зберігайте її в закритому посуді.

Деякі правила залишаються загальними для всіх ягід. Наприклад, видалення плодоніжки прискорить псування продукту, так само як і миття перед зберіганням. Не рекомендуємо тримати ягоди в металевому посуді – вони почнуть окислюватися.

Відразу після збору або покупки видаліть всі м’які, підгнилі і пошкоджені ягідки. В іншому випадку гниль і цвіль можуть знищити всі запаси. Пам’ятайте, що Ягоди в холодильнику зберігаються набагато краще, тому цього літа тримайте для них місце на верхній полиці.

Насолоджуйтесь соковитими ягідками разом з друзями – поділіться з ними нашою статтею.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.