Як зберегти помідори на зиму

Сезон помідорів в розпалі! Саме час готувати яскраві капрезе, апетитні брускетти з помідорною сальсою, піч фокаччи, вичавлювати сік… А як щодо того, щоб продовжити це задоволення на решту року?

Помідори можна і потрібно заготовлювати про запас. Природа їх наділила унікальним смаком і корисними властивостями. Але на одних квашених або маринованих томатах в кулінарному плані особливо не розженешся. Команда «З Смаком» підготувала 5 різних способів Зберегти урожай помідорів на зиму, які дозволять використовувати ці соковиті овочі на повну котушку.

Заготівля помідорів на зиму

· в’ялені помідори

В’ялені помідори – фантастична заготовка. По-перше, зробивши їх будинку, ви заощадите кругленьку суму, тому що в магазині така баночка коштує пристойно. А по-друге, це надзвичайно смачно. Їх додають в овочеві салати, яєчню, пасту, піцу і іншу несолодке випічку. Подрібнивши і змішавши з базиліком, отримаєте відмінне доповнення до сендвичам.

Для в’ялення підходять невеликі м’ясисті овочі, а зберігається заготівля в холодильнику.

· заморожені помідори

Зробіть на помідорах хрестоподібні надрізи і опустіть овочі на 20 секунд в окріп. Вийміть, зніміть шкірку, наріжте четвертинками і складіть в пакети для заморозки. Не забудьте перед тим, як застебнути, видалити з пакетів повітря! Заморожені помідори можна відразу додавати в супи, рагу, яєчню або несолодкі пироги.

· Помідори в банках як свіжі

Вельми цікавий спосіб консервування! Помідори не заливаються окропом або маринадом, а потім стерилізуються, а проходять повну теплову обробку в духовці, відразу в банку. Завдяки цьому трюку овочі зберігають майже первісний свіжий вигляд.

Видаліть з помідорів шкірку і наріжте на четвертинки, розфасуйте по чистим, сухим банкам, закрийте кришками і відправте в духовку (140 градусів) на 75 хвилин. Банки повинні знаходитися в лежачому положенні. Дістаньте заготовки з духовки, укутайте і залиште до повного охолодження.

· Чіпси з помідорів

Здорова альтернатива картопляних чіпсів. Майже те ж, що і в’ялені помідори, але за рахунок більш тонких скибочок виходять більш хрусткими.

Наріжте вимиті овочі кружальцями середньої товщини, розкладіть їх на листі, застеленому пергаментом. Змастіть помідори маслом, посипте сіллю, сушеним базиліком і часником. Помістіть деко в духовку на 1,5 години при температурі 140 градусів, залишивши помідори всередині до повного охолодження. Якщо помідори були занадто соковитими, повторіть теплову обробку.

· Томатна паста

Томатна паста – обов’язковий інгредієнт багатьох страв. Якщо ви шанувальник натуральних домашніх продуктів, вам просто необхідно зробити цю заготовку. Процес спершу може здатися занадто клопітно, але результат праць буде більш ніж гідний. Паста відмінно зберігається 2-3 місяці в холодильнику або ж до 9 місяців в морозильній камері.

Великі м’ясисті помідори (1 кг) наріжте часточками, протушкувати з додаванням невеликої кількості рослинного масла до розм’якшення. Потім перетріть через велике сито, додайте до пюре сіль за смаком і 0,5 ч. л. лимонної кислоти. Перелийте масу у жароміцних форму і відправте в духовку на 4 години при температурі 150 градусів. Загусла пасту ще гарячої розфасуйте по невеликих стерилізованим баночках, поверхня полийте олією, укупорьте.

Не може бути й мови про те, щоб відмовлятися на зимовий період від такого бажаного й улюбленого продукту, як помідори! Тому якщо постаратися зараз, то всю осінь і зиму яскраві страви з ароматними помідорами будуть радувати вас і ваших близьких.

Якщо вам сподобалася стаття, розкажіть про неї друзям!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.