Як зберегти обліпиху на зиму

Hippophae – латинська назва обліпихи, яке склалося з двох слів: hippos і phase (кінь і лиск відповідно). А склалося воно не випадково. Згідно з легендою, коні в нескінченних походах Полководця Олександра МакедонськогоНеабияк зношувалися. Але варто було коням поїсти деякий час помаранчевих ягід з кущів, що ростуть уздовж доріг, як сили до тварин поверталися, рани гоїлися, а шерсть блищала і лисніла.

Да уж, за сотні століть Обліпиха врятувала не одну кінську шкуру… Та й наїзники не нехтували можливістю поправити здоров’я терпкими ягодами! З тих пір за обліпихою закріпилася слава рослини-цілителя.

Користь обліпихи

Обліпиха багата вітамінами С, Е, К, Р, А, вітамінами групи В, Фолієву кислоту, різними кислотами (яблучної, лимонної, кавової, винної), дубильними речовинами (та сама терпкість), флавоноїдами. І все це міститься в самих ягодах! Неабияку кількість макро – і мікроелементів роблять непоказну рослину справжнім скарбом.

Серотонін, що міститься в корі, сприятливо впливає на нервову систему, а в листі заховано величезну кількість вітаміну С, олеанолової і урсолової кислот. Листя і молоді гілочки заварюють і п’ють як чай.

Здатність обліпихи до Регенерації тканин (особливо слизових) і попередження процесів окислення в клітинах виняткова! Рослина має таку антиоксидантної силою, що регулярне вживання ягід здатне повернути час назад і помітно омолодити організм.

Обліпиху рекомендують вживати за рахунок багатого вітамінного складу для підтримки організму під час хронічних захворювань, для лікування виразкової хвороби, гастриту, анемії і виснаження. Рослина наділене ранозагоювальні, протипухлинними, зміцнюючими властивостями.

Значна вміст корисних речовин в обліписі робить ягоду обов’язковим продуктом для вживання в осінньо-зимовий період. «З Смаком» ділиться двома Способами заготівлі обліпихи, які дозволять майже повністю зберегти її цілющу багатство. Приготуйте вітамінну бомбу!

Обліпиха з цукром

Найпростіший і надійний спосіб зберегти вітаміни і убезпечити продукт від псування – змішати Обліпиху з цукром. Обов’язкова умова – ягоди повинні бути стиглими і без пошкоджень: одна Причинна ягода, затесався серед інших, зіпсує всю заготовку. Перед початком приготування уважно переберіть сировину!

Промиту і обсушену обліпиху укладіть в стерилізовану тару, пересипаючи цукром. Ягоди і цукор беріть в пропорції 1: 1. Укупорьте і зберігайте в холодильнику. Що виділився сироп – відмінний профілактичний засіб при застуді, а ягоди – сировина для пирогів, компотів і чаю.

Перетерти обліпиху з цукром – ще один простий спосіб заготовити цінні ягоди на зиму. 1 кг відібраних і промитих ягід пропустіть через м’ясорубку і змішайте з 1 кг цукру. Розлийте пюре по стерилізованих банках, зверху насипте по 1 ст. л. цукру і укупорьте. Надішліть заготовку на зберігання в холодильник.

Приготуйте кілька баночок корисного ласощі для всієї родини. Подбайте про надійну страховку від застуди в період осінньої вогкості і зміцните імунітет перед випробуванням зимовими морозами. І так, не забудьте корисністю з друзями поділитися!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.