Як зберегти болгарський перець на зиму

Літо – це не тільки гаряча пора відпусток. Поки грядки радують овочевим достатком, необхідно подбати про Заготовках! У тому числі заготовках болгарського перцю, тому що просочений сонячним теплом, запашний овоч в холодну пору стане хітом будь-якого столу.

Кожна вміла господиня знає мінімум 3 способи Заготовки перцю на зиму. «З Смаком» поспішає поділитися ще одним. Для кого-то він буде новим, хоча рецептом вже більше 20 років. Заготівля дуже проста і без проблем: не потрібно варити, не потрібно нічого морозити!

Як зберегти болгарський перець на зиму

Перці для заготовки повинні бути неодмінно стиглими, яскравого кольору і без будь-яких пошкоджень. Це запорука успішної збереження банок.

Складові:

  • 1 кг солодкого перцю
  • 2 ч. л. кам’яної солі
  • 2 таблетки аспірину (по 325 мг)

Приготування:

· Промитий і обсушену перець довільно наріжте, потім пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль і розтертий в порошок аспірин. Ретельно перемішайте масу. Залиште хвилин на 10, потім знову перемішайте.

· Підготуйте банки (можна використовувати з закручується багаторазової кришкою): вони повинні бути чистими і сухими. Розкладіть перець і закрийте банки кришками. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Не бійтеся аспірину. У таких мінімальних кількостях він ніяк не позначиться на здоров’ї. Навпаки, лікарі людям після сорока рекомендують приймати цей препарат щодня для підтримки нормальної роботи серцево-судинної системи і Профілактики інфаркту.

Аспірин виступає відмінним консервантом і не дозволяє запуститися процесу бродіння. Якщо плануєте заготовити відразу кілька порцій, на вже розлите по банкам пюре зверху налийте по 1 ст. л. соняшникової олії для запобігання появи цвілі і кращої консервації. Баночки зберігаються в холодильнику практично до весни (якщо не з’їсте раніше) і багато місця не займають.

Перець чудово зберігає яскравість кольору, соковитість, аромат. Дуже добре підходить в якості соусу до м’ясних страв і для заправки страв, де рецептурою передбачено використання болгарського перцю. Впевнені, спробувавши заготовити перець за цим рецептом одного разу, ви захочете повторити і в наступному році.

Насолоджуйтесь ароматними стравами і не забувайте ділитися нашими статтями з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.