Як заточити ножі

Кажуть, у доброго господаря все ножі в будинку гострі. Цією приказці вже років так років, а її все пам’ятають і завжди згадують при нагоді. З гострим ножем на кухні робота кипить: зручно, продуктивно, швидко. Парадокс, але «пиляти» тупим інструментом в рази небезпечніше, ніж гострим: ось він зараз зірветься і попаде в якусь частину тіла.

Кажуть, що Заточка ножів – справжнє мистецтво. Оволодіти ним може далеко не кожен. Але хіба подібне вас коли-небудь зупиняло? Вивчити техніку не так складно, як може здатися. Приділіть кілька хвилин, протестуйте підказки на своїх ножах – і ви зможете вчити інших!

Традиційний підхід

· Використовуйте точильний камінь

Ви витратите більше часу, ніж розраховуєте, просто на те, щоб знайти камінь. Якщо років так 20 тому такий труднощі навіть не виникало, сьогодні вона часта. При покупці завжди звертайте увагу на ступінь його грубості. Чим жорсткіше камінь, тим агресивніше заточка. У побуті варто використовувати камінь середньої зернистості.

· Додайте трохи масла

Дивно, але заточка буде в рази ефективніше, якщо ви використовуєте трохи масла. Додайте трохи оливкового масла на точильний камінь. А якщо є можливість, купіть спеціальне мінеральне.

· Діапазон від 10 до 30 °

Саме таким повинен бути діапазон заточування ножа. Якщо кут буде більше, незабаром вам знову доведеться точити ножі. Як у новачка, у вас можуть бути невеликі труднощі з дотриманням окресленого діапазону. Саме тому ми радимо вам не поспішати: ковзання ножа по каменю має бути точним, а не швидким.

· Визначте кут ріжучої кромки

Це дуже важливо, якщо ваші ножі мають фабричну заточку. Щоб ви не думали, в даному випадку гостроту також потрібно регулярно підтримувати. Якщо ви визначите кут ріжучої кромки правильно, проблем не виникне. Просто дотримуйтесь його. Така заточка ножа відніме багато часу. Але, Чим акуратніше ви дієте, тим менше шкоди ви наносите лезу.

· дугоподібні руху

Слідкуйте за рухом своєї руки. Воно повинно бути дугоподібним, щоб результат коштував зусиль. Якщо у вас з цим будуть проблеми, дотримуйтесь нахил, Підклавши монетку під тильну сторону леза.

Механічні або електричні точила

Перші використовуються і для ножів, і для ножиць. Вони доступні, їх легко використовувати, але якість роботи далеко не найвища. Хоча Ви витратите зовсім мало часу, щоб заточити ніж, тупим він стане ще швидше.

Другі – більш сучасне рішення. Такі апарати заточують і відшліфовують. Вони однаково ефективні, коли мова йде і про хвилястих, і про прямих лезах, про викрутки і ножицях. А Лезо залишається гострим ще дуже довго.

Перевірте, чи добре ви нагострили ніж. Просто візьміть улюблений овоч, який зазвичай не піддається тупому ножу, і ви можете розбити або очистити його. Або зробіть так, як роблять професіонали: проведіть подушечкою великого пальця поперек леза. Краї чітко виражені? Значить, все вдалося! Розкажіть друзям, і нехай і в їхньому будинку будуть лише гострі ножі.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.