Як запекти овочі

Згодом приходить розуміння, що в духовці можна приготувати все: від найпростіших закусок до найскладніших других страв. Не просто можна, а потрібно! Найчастіше це набагато простіше і корисніше, ніж приготування на сковороді. Що до Приготування овочів, духовка дасть фору будь-якому іншому кухонного пристосування.

«З Смаком» в подробицях розповість вам, Як смачно приготувати овочі в духовці.

Як приготувати овочі в духовці

Які овочі вибрати?

Перше, на що потрібно звернути увагу – овочева композиція. Правильне поєднання продуктів і спецій здатне вбити наповал тільки ароматом, що вже говорити про смак. Потрібно знати, які овочі запікати в духовці, а які не варто.

Для запікання підходить

  • Звичайна і кольорова капуста
  • Картопля
  • Гарбуз
  • Морква
  • Болгарський перець
  • Кабачок
  • Баклажан

Ці овочі найкраще використовувати в якості основи. Список не обмежується тільки ними, але ми привели в приклад кращі варіанти. Вибір саме цих продуктів легко пояснити: вони добре зберігають форму, не розповзаються, що не сохнуть і просто чудові на смак, якщо їх приготувати в духовці.

З чим поєднувати?

Сам по собі овочі смачні, але існує список добавок, які чудово підкреслять їх смак. Щоб надати вашій страві родзинку, підберіть до овочів відповідний інгредієнт.

Для добавки підходить

  • Цибуля
  • Часник
  • Імбир
  • Лимон

Для цілого листа овочів вам знадобиться від 2 до 4 розчавлених зубчиків часнику або столова ложка тертого імбиру, або одна цибулина часнику, або половинка лимона. Цибулю і часник годі й подрібнювати, якщо у вас є бажання прибрати добавку після запікання, щоб залишився тільки аромат. З тією ж метою можна використовувати лише цедру лимона.

Чим заправляти і приправляти?

Заправляють овочі різними маслами. Це найкраща заправка, яка приходить на розум, коли хочеться відчути все різноманіття смаку.

Для заправки підходить

  • Соняшникова олія
  • Оливкова олія
  • Кокосова олія

Але є такі винятки, як смалець і курячий жир. Печені овочі, приготовані з ними, кілька втрачають свій натуральний смак, але набувають дуже яскраві і апетитні нотки.

В якості спецій підходить

  • Шавлія
  • Куркума
  • Лавровий лист
  • Чебрець
  • Каррі
  • Паприка
  • Розмарин
  • Різні види перцю

Додавайте спеції акуратно. Використовуйте лавровий лист за 20 хвилин до готовності овочів. Якщо приправляєте травами, однієї або двох чайних ложок буде цілком достатньо.

Чим підкреслити смак?

Запечені овочі в духовці будуть готові через 40 хвилин томління при 200 градусах. Після вилучення дека з духовки, потрібно додати останній штрих. Додати страві особливий смак допоможуть не тільки спеції!

Використовуйте

  • Мед або кленовий сироп, щоб додати солодощі
  • Горіхи і сухарі, щоб домогтися хрусткої текстури
  • Петрушку, кінзу і кріп, щоб освіжити смак
  • Оцти і соки цитрусових, щоб надати кислинку

Вибирайте класичні поєднання, як картопля з зеленню або гарбуз з медом, але не бійтеся експериментувати. Створіть свій власний фірмове блюдо, використовуючи наші підказки, і поділіться з друзями своєю знахідкою!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.