Як запекти картоплю

Рум’яний, підсмажений, шкварчать картопля, запечена в мундирі, – простий і досить ефективний спосіб нагодувати велику кількість народу, не витративши фактично на приготування ні сил, ні часу.

Найскладніше в Приготуванні печеної картоплі – дочекатися, поки він хоч трохи охолоне і скоріше почати його їсти! Але навіть в приготуванні такого нехитрого, на перший погляд, страви існують свої тонкощі і нюанси.

Ось 5 хитрощів від «З Смаком», слідуючи яким при Запіканні картоплі ви досягнете відмінного результату!

Хитрощі запікання картоплі

· сорт картоплі

Складно усвідомити, але існує близько 4 тисяч сортів картоплі. Вони відрізняються скоростиглістю, кольором і розміром бульб, а також, що особливо важливо, вмістом крохмалю. Саме від кількості крохмалю залежить смак картоплі, а також чи будуть бульби розварюються в процесі приготування. Для запікання віддавайте перевагу великим бульб і сортам з високим вмістом крохмалю.

· Решітка, фольга, сіль

Щоб картопля запікся рівномірно, без чорних обвуглених плям, поставте на деко грати і вже по її поверхні розкладіть рівномірно бульби. Жар буде вільно циркулювати, і картопля вийде з красивою рум’яною скоринкою. Такий же ефект вийде, якщо розкласти картопля на солі.

· готовність картоплі

Якщо глевкий картоплю можна хоч якось врятувати, смак пересушеного вже складно виправити. Дотримуйтесь простих правил: перед запіканням попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, бульби наколи виделкою, змажте рослинним маслом і посипте сіллю. Легко натисніть на картоплину ножем, якщо вона м’яка і легко розламується – готова.

· ніякої мікрохвильовки

Картопля набагато швидше і без проблем можна запекти в мікрохвильовці, але смак такого блюда буде в рази поступатися приготовленого в духовці. Мікрохвильова піч не забезпечить картопля необхідними смаковими якостями, так і хрусткою скоринкою доведеться пожертвувати…

· Начинка і добавки

Коли картопля буде готовий, дозвольте бульб трохи охолонути, щоб їх можна було нормально тримати в руках. Після цього картоплини можна буде розрізати і наповнити різними начинками. Це може бути як звичайний шматочок вершкового масла, так і ложка сметани або соусу. Підсмажений бекон, тертий сир і трохи зелені перетворять картопля в мундирі в найбажаніше блюдо!

Якщо будете дотримуватися цих простих правил, смак картоплі, запеченого в духовці, буде не гірше, ніж у приготованого на вугіллі. Звичайна картопля викличе бурю захоплення!

Можливо, у вас в арсеналі є свої хитрощі приготування картоплі? Чекаємо коментарів! А якщо стаття вам сподобалася, поділіться нею з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.