На сьогоднішній день роздобути хороші рецепти – не проблема. З появою Інтернету будь-яка інформація стала легкодоступною. Існує безліч кулінарних сайтів, які пропонують вам різні варіанти приготування улюблених страв. Господині, люблячі проводити час на кухні, діляться особистим досвідом і порадами з приводу тонкощів приготування делікатесів і авторських страв на форумах і в блогах.
Ми теж намагаємося дивувати вас чимось новеньким і оригінальним. Але іноді старе виявляється набагато вдаліше і краще нового, адже воно перевірено не одним поколінням і відкориговано до ідеального стану. Тому ми хочемо поділитися з вами Старовинними таблицями і розрахунками, які точно знадобляться вам в цьому сезоні.
· Універсальна таблиця маринадів
· Пам’ятка про те, що можна використовувати в закрутки замість оцту
· У цій схемі вказано, як правильно робити заготовки з фруктів і овочів
· Оптимальна температура і час приготування
Як правильно розводити оцтову есенцію
Що і коли слід закривати
У червні можна заморожувати і консервувати молодий горошок, закривати кабачки і кабачкові салати.
У липні особливо актуальні заготовки з томатів і огірків.
У серпні варто закривати болгарський перець, помідори, огірки, баклажани, морква, буряк, цвітну капусту і квасолю.
У вересні можна консервувати салати з огірків, томатів, перців, баклажана, капусти, часнику і квасолі. У цьому місяці варто замаринувати і засолити гриби і капусту, зробити заготовку хрону на зиму.
У жовтні можна зробити заготовки з гострих приправ і хрону, заквасити кольорову і білокачанну капусту, засолити зелені помідори і різні перці.
У листопаді вже можна відпочити від постійних закруток або ж закрити те, що не встигли закрити раніше. Все ще можна квасити капусту, маринувати моркву і робити заготовки з грибів до Нового року.
Також багато господинь переконані в тому, що найвдаліші закрутки виходять в певні дні. Тому ми вирішили відзначити для вас найбільш правильні дні для консервації і заготівлі овочів за Місячним календарем.
Сподіваємося, що ця стаття була для вас корисною. Поділіться нею зі своїми друзями!