Як вибрати сухофрукти

Взимку організм потребує додаткових Джерелах вітамінів не менше, ніж у воді. І це не перебільшення! Перепади температури, переохолодження і брак свіжих фруктів підривають імунітет.

А по суті, що є зі свіжого? Яблука та груші за час зберігання втрачають левову частку вітамінів, привізні цитрусові і гранати для збереження товарного вигляду обробляють консервантами. Благо в Сухофруктах велика частина вітамінів збережена. Чи ні? Давайте розбиратися.

У самому слові «сухофрукт» закладено визначення – «сухий фрукт». І натуральний – той, який висушений природним шляхом на свіжому повітрі, на сонці або в тіні. На сонці сушка проходить швидше, але продукт виходить аж надто сухим. Сушка в тіні – процес більш тривалий, зате зберігає всю користь плодів.

Виробництво сухофруктів

Як зізнаються самі працівники мануфактур з виробництва сухофруктів, ситуація на ринку з цими товарами сумна. Складно знайти доброякісний продукт, щоб без діоксиду сірки, бруду, барвників і частинок комах.

Ось як у 90% виробників виглядає стандартна Процедура сушки абрикосів. З дерев збирають недостиглі абрикоси, видаляють кісточки (з незрілих легше), розкладають на полицях, роблять навіс з плівки. Там же розміщують ємність з підпаленим порошком сірки. В абрикосах гине вся живність (бактерії, личинки фруктової молі), що допомагає збереженню товарного вигляду. Але і плоди просочуються хімією, виполоскати яку практично неможливо.

Йдемо далі. Сушка винограду проходить по-іншому і знову-таки не без допомоги хімії. Спочатку виноград гронами занурюють на кілька секунд в розчин їдкого натру (каустична сода, яка широко застосовується в побуті як засіб для виведення плям і відбілювач). Оболонка покривається тріщинами – ягоди швидше сохнуть. При цьому втрачається велика частина соку, а з ним цінні макро-і мікроелементи. Потім виноград обкурюють все тим же діоксидом сірки.

З чорносливом приблизно така ж історія, як і з виноградом. Сушка цих плодів вимагає педантичності і уваги, щоб збереглися корисні властивості продукту. В умовах поспіху для якнайшвидшої продажу це нереально. Читайте далі про те, Як вибрати натуральні сухофрукти.

Якісні сухофрукти

· курага

Обкурені діоксидом сірки курага залишається яскраво-оранжевого кольору, набуває кислуватий присмак. Висушена природним чином курага темно-коричнева. Єдиний виняток – сорт абрикосів, який при сушінні залишається світло-жовтим (але ніяк не помаранчевим).

· чорнослив

Натуральний чорнослив – матовий. Залийте плоди водою: якщо розмоклих частини побіліли – продукт якісний.

· фініки

На відміну від виробництва інших сухофруктів, діоксид сірки при сушінні фініків використовують рідко. Але пильність вимикати рано. Огляньте продукт: шкірка плодів повинна бути матовою, без тріщин і відшарувань (ознака швидкого сушіння в печі). Якщо фініки дуже липкі, значить їх перед сушінням вимочіть в цукровому сиропі.

· Ізюм

Натуральний родзинки з синього винограду – чорного кольору з блакитним нальотом, родзинки з білого винограду – червонувато-коричневий. Швидкий тест якості родзинок: стисніть в кулаці жменю ягід, натуральні не повинні злипнутися в одну грудку.

Запам’ятайте: плоди, висушені природним шляхом, – потемнілі, зморщені, страшненькі. Зате смачні і на 100% корисні! А ви сухофрукти купуєте або сушіть самі? І які любите найбільше? Напишіть про це в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.