Як вибрати стиглі фрукти

Часто на вигляд Стиглий плід виявляється абсолютно непридатним: обмороженим, недозрілі або підгнилі. Якщо з місцевими яблуками і грушами пригадати майже неможливо, то з екзотикою справи йдуть куди складніше.

Тому редакція «З Смаком» вирішила зробити статтю-шпаргалку для любителів заморських фруктів. Короткий гід розповість, які фрукти слід купувати, а які обходити стороною.

Як вибрати екзотичні фрукти

Гранат

· Шкірка стиглого граната червоного або темно-червоного кольору без темних вкраплень, пружна на дотик.

· Віночок такого плода закритий, злегка підсохлий, без зелені.

· Стиглий гранат важче недозрілі.

Ананас

· Яскраво-зелене листя плода свідчать про те, що ананас НЕ доспів. Ви не помилитеся, якщо купите фрукт з сіруватою бадиллям, підсохлої на кінчиках.

· Занадто виражений аромат видасть перезрілий ананас. На такому при легкому натисканні зазвичай залишається вм’ятина.

Манго

· При виборі манго не слід орієнтуватися на колір фрукта: в залежності від сорту манго може бути жовтого, зеленого або червоного кольору.

· Темні плями на шкірці фрукта – далеко не ознака зіпсованого плоду, а скоріше показник стиглості.

· Тверде манго напевно виявиться несмачним і зеленим.

Папайя

· Шкірка папайї повинна бути жовтого або оранжевого кольору. Зелений колір – показник незрілості, але навіть такий фрукт використовують в приготуванні страв східної кухні.

· На дотик стигла папайя м’яка. Їли на фрукті ви виявили маленькі «веснянки» – не біда. А ось великі темні плями вказують на те, що папайя забродила.

Маракуйя

· Шкірочка стиглого плода зморшкувата і жовто-фіолетова. Але не варто обходити стороною і гладкі плоди: вони встигнуть через кілька днів прямо у вас вдома.

· Стигла маракуйя досить важка: фрукт діаметром 8 см важить близько 50 г.

Фейхоа

· Чим більше розмір у фейхоа, тим смачніше фрукт.

· В середині дозрів фейхоа прозорий. Запах у такого плоду яскраво виражений, нагадує аромат полуниці.

Айва

· Колір у стиглої айви жовтий, без зелених вкраплень.

· На дотик готовий фрукт щільний, пружний, але не твердий, як камінь.

· Зрілий плід дуже ароматний.

Авокадо

· Колір авокадо залежить від сорту, тому нехай вас не насторожує зелена або коричнева шкірка.

· Струсіть плід: у зрілого авокадо буде чутно, як в середині стукає кісточка.

· Якщо, натиснувши на авокадо, ви залишите на плоді вм’ятину, швидше за все, фрукт перезріло.

Закордонні фрукти коштують недешево. Щоб не розчаруватися в покупці, тримайте цей гід під рукою, а також діліться інформацією з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.