Як вибрати рис

Приємно поглянути на Різноманітність круп, насипаних в мішки на ринку або розфасованих в барвисті упаковки на прилавках маркету. Вибираючи, що покласти в свою корзину, господині, немов художниці, підбирають смачну палітру до майбутнього твору мистецтва – вечері або обіду.

Мабуть, жодна крупа не славиться такою кількістю сортів, як рис. Саме перед полицею з рисом найчастіше постає питання: «Який же вибрати?», Адже всі навколо говорять про Користь неочищеного, а сім’я обожнює білий. «З Смаком» із задоволенням підкаже, зробивши невеликий екскурс по сортам всіма улюбленого рису.

Який рис вибрати

Карго чорний або червоний

Якщо порівнювати цей вид з білим шліфованим рисом, то в карго міститься в 6 разів більше заліза, а також вітаміну В1 і кальцію, кількість калію в такому рисі більше в 5 разів, а магнію в 4. Ті, хто стикався з Серцево-судинними захворюваннями , знають, наскільки такий склад корисний при подібних проблемах.

Червоний або чорний пігменти рису карго є природними антиоксидантами, що підвищують захисні функції організму і уповільнюють процес старіння клітин. З червоного рису вийде відмінний різотто з грибами, а чорний більше підходить для каш і пудингів.

Дикий рис

Незвичайний на вигляд, вузький і довгий рис нагадує голки. У дикому рисі міститься багато корисного білка (в 8 разів більше ніж в білому), що робить його Самим дієтичним серед родичів. Також він вважається одним з кращих джерел вітаміну В9 (фолієвої кислоти). Єдиний мінус дикого рису – довгий час приготування, близько години.

Бурий рис

Цей вид рису часто зустрічається на прилавках, ви знаєте його під назвою басматі або арборіо. Він не такий ароматний, як червоний або чорний карго, але вважається більш корисним, ніж шліфований білий рис. У буром рисі міститься велика кількість Клітковини і вітамінів. Вариться бурий рис трохи довше, ніж білий, краще замочувати його на ніч. З бурого рису виходить відмінний ароматний плов з м’ясом або овочами.

Пропарений рис

Думка про те, що пропарений рис позбавлений вітамінів, помилково: після парообработкі білий рис втрачає всього 20% вітамінів і мінералів, решта 80 просто переходять всередину зерна. Потім рис шліфують і розфасовують. Пропарений рис Перетравлюється легше, ніж нешліфований, тому варто віддати перевагу цьому продукту людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Кубанський білий рис

Мабуть, самий звичний для нас і найдоступніший сорт рису. Кількість вітамінів в ньому не так велика, як в попередніх сортах, але і Вміст крохмалю набагато нижче. Кубанський рис радять включати в раціон людям з підвищеною кислотністю шлунка, при гастриті, виразці, діареї. З запашного, білосніжного рису часто варять дитячі каші, роблять пудинги, подають на сніданок або гарніру.

Вибираючи рис, варто поцікавитися датою його виготовлення: старий, полежати рис довше вариться, втрачає аромат і смакові якості. Швидше за все старіє коричневий рис, зберігається він максимум 1 рік, в той час як смак басматі, навпаки, з часом Стає більш насиченим.

Якщо ця інформація принесла вам користь, поділіться статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.