Як вибрати ресторан

Вирушаючи на пошуки затишного містечка для вечері, більшість сподівається не тільки втамувати голод, а й отримати задоволення. На жаль, не всі професіонали в області кулінарії стають професіоналами в ресторанному бізнесі…

Обстановка, обслуговування, їжа, ціни – в більшості випадків про це можна судити ще до того, як вам принесуть рахунок. Редакція «З Смаком» склала ряд ознак, за якими можна визначити якість закладу, в якому ви збираєтеся пообідати.

Ознаки хорошого ресторану

· Назва

Ви здивуєтеся, але назва – істотний показник. Уникайте ресторанів з назвами «Фурор», «Гранд», «Королівський», «Елітний» і все в цьому дусі. У них немає ні оригінальності, ні продуманості. У власника явно не вистачило бажання подбати про репертуар, значить, і до кухні ставлення досить посереднє.

· обслуговування

Біч багатьох Ресторанів для середнього класу – час. Час, за яке подають страву. Про нього можна судити вже по тому, коли вам принесли меню. Відбутися це повинно не пізніше ніж через 3-5 хвилин після вашого прибуття. Якщо ж доводиться чекати 10 хвилин, то салат нестимуть 30 хвилин, перше – 40, а друге – годину.

· Чистота і оточення

Поки вам несуть меню, є можливість трохи озирнутися. Хороший ресторан – чистий ресторан, і це важливіше, ніж все інше. Придивіться до столика: чистий, блискучий, на ньому не повинно бути і крихти від попередніх відвідувачів. А якщо ще й застелена білосніжною скатертиною, будьте впевнені – тут вас поважають.

Тепер ваш погляд може пройти далі. У ресторані, обставленому зі смаком, немає місця масивного декору, важким, пишним (і курних) шторам, колонам, статуям і квітковим оранжерей. Якщо ваш погляд вільно проходить крізь все приміщення навіть в годину пік, значить, ви в правильному місці.

· вікно

Є один хороший ознака, який не залишить байдужим жодного критика. Це так зване «вікно» на кухню. Місце, де видно хоча б одну соту частину тієї бурхливої діяльності, в результаті якої ви підете ситим і задоволеним.

Вікном може прозорі двері або ціла панорама. Наявність подібного говорить про прозорість і означає, що від вас нічого приховувати.

· кухня

Якщо вас все влаштовує в назві, оформленні та поведінці офіціанта, пора робити замовлення. Уникайте закладів зі змішаною кухнею – ця невизначеність в репертуарі може означати, що кухарі просто не настільки гарні, щоб бути профі в окремій спеціалізації.

Наявність четвертого пункту дуже бажано, але не є залізним правилом, однак, для інших чотирьох винятків немає. Говорячи «чистота», ми також маємо на увазі чисті туалети. Незахламленність приміщення непотрібними речами так само відноситься і до сервіровки – тільки найнеобхідніше і ніякої реклами!

В іншому випадку вас може очікувати розчарування і неприємні моменти, які не видно неозброєним оком.

  • Недобросовісні і ледачі офіціанти порушують «правило 5 хвилин», але активно користуються «правилом 5 секунд» – впало не рахується зниклим. Так само безсовісно можуть підібрати і прилади – вилку або ложку, поки ніхто не бачить.
  • У хлібній кошику може виявитися хліб з інших столів, який недоїли попередні відвідувачі.
  • Офіціант, який не цінує ваш особистий час, не цінує і вас, як клієнта. Він не побоїться прийти на роботу застудженим, а також не буде намагатися бути привітним.
  • Чим погана закрита кухня? Ніхто не бачить, в яких умовах працює персонал, чи є на них головні убори, чисте чи робоче місце.

Як бачите, місце, яке ви вибрали, іноді розповість про себе більше, ніж їжа. «З Смаком» також настійно рекомендує зверне увагу на сезонні і несезонні продукти, місцеві і не місцеві. Місцеві та сезонні мають більше шансів потрапити на ваш стіл свіжими і якостями, до того ж, їх ціна не буде такою надзвичайною.

Поділіться нашою статтею про правила хорошого ресторану з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.