Як вибрати редис

Коли на прилавках з’являється Перший редис, душа радіє: значить, весна повністю вступила в свої права і поспішає обдарувати нас порцією вітамінів.

Перші яскраві коренеплоди – хрусткі, соковиті, гостроти в них майже не відчувається. Але мине небагато часу, і вже не так просто знайти якісний Редис на ринку. У плодах з’являються жорсткі прожилки, редис тріскається, гірчить і виявляється порожнистим в середині.

Як вибрати смачний редис

Існує кілька ознак, що вказують на те, що купувати редис варто в іншому місці. І «З Смаком» вам сьогодні про них розповість.

· Найкраще купувати редис з бадиллям: пожовкле листя вкажуть на те, що коренеплід переспів і, швидше за все, став гірким.

· Тріщини на коренеплоді утворюються через зайвої вологи (в дощовий сезон, наприклад) або, навпаки, при недостатньому поливі. У першому випадку редис стає водянистим і несмачним, а в другому – жорстким і надмірно гірким.

· Темні точки на шкірці означають, що редис почав гнити. Якщо ця неприємність виявилася після покупки, коренеплід слід повністю очистити від шкірки перед вживанням.

· Смачний, хрусткий редис на дотик пружний і щільний. Якщо натиснути на нього нігтем, на шкірці залишиться подряпина, а не вм’ятина.

· Редис з бадиллям зберігається протягом 4 днів, а без гички до 2 тижнів.

З краснобокого коренеплоду готують Найрізноманітніші страви і навіть десерти. Спробуйте подати до м’яса незвичайний гарнір: розріжте редис на 4 частини, дайте стекти зайвої рідини і обсмажте овоч в оливковій олії протягом 15 хвилин. Соус тартар до такої страви – саме те! Трохи екзотично, але експериментувати на кухні завжди так захоплююче.

Якщо стаття була для вас корисною, поділіться інформацією з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.