Як вибрати полуницю

Полуниця – чудова ягода, що володіє не тільки чудовим ароматом і чарівним смаком, але і широким діапазоном корисних властивостей. Це багатюще джерело вітамінів групи В, вітаміну С, А, РР, клітковини, пектинів, органічних кислот, заліза, йоду, калію, фосфору, кальцію, марганцю, а також антиоксидантів.

Полуниця сприяє виведенню солей і зайвої рідини з організму, усуває наслідки впливу вільних радикалів, служить профілактикою онкології, покращує роботу мозку і омолоджує організм. А неповторний смак ягоди діє як Антидепресант!

У розпал сезону ми уплітає ягоди свіжими, готуємо десерти і напої, печемо пироги… Але потрібно бути пильними! Полуниця – це перша літня ягода, тому ринки суцільно забиті товаром, вирощеному на хімікатах. Щоб зробити правильний вибір при покупці, а також щоб соковиті Ягоди полуниці пішли на користь, скористайтеся порадами від «З Смаком».

Ознаки смачною полуниці

· запах

Запах – це перше, на що слід звернути увагу при виборі полуниці. Якісна полуниця – запашна! А ось ягоди зі слабким ароматом, найімовірніше, вирощені на нітратах.

· колір

Натуральний колір полуниці – яскраво-червоний, поверхня – злегка блискуча. Ягоди дуже темного бордового кольору не повинні вселяти довіри: висока ймовірність того, що їх підфарбували. Бліду, Недозрілий полуницю також не варто брати в надії, що вона дійде до кондиції будинку. Такі ягоди не дозріють, а лише згниють.

· Розмір і форма

Якщо говорити про форму, то тут строгих критеріїв вибору немає: скільки сортів, стільки і форм. Не женіться за занадто великими ягодами: висока ймовірність, що таку полуницю накачали водою перед продажем. Вм’ятини говорять про те, що ягоди почали псуватися.

· хвостик

Полуниця без хвостика не зберігається, хвостик з листочками повинен бути. Листочки повинні бути свіжими (НЕ сухими), насиченого зеленого кольору. Трюк від знавців: якщо між листочками і ягодою є відстань, це гарантія того, що ягода буде солодкою. А ось щільно прилягає до основи листочок вказує на полуницю з кислинкою.

· зернятка

Подивіться на зернятка: чим вони далі один від одного розташовані і чим вони глибше сидять, тим солодший ягода. Ось такий трюк!

Озброюйтеся нашими рекомендаціями – і скоріше на ринок за полуницею, щоб в сезон встигнути і наїстися досхочу, і заготовки на зиму зробити. Не забудьте поділитися корисною інформацією з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.