Як вибрати картоплю

Літо – пора зелених салатів, печених кабачків, ягідних смузі і, звичайно, молодої картоплі! Саме час варити, смажити і запікати цей ситний коренеплід з найтоншої шкіркою, але спершу потрібно його правильно вибрати.

Оскільки цей коренеплід вирощують в виробничих масштабах, ризик наїстися нітратів дуже великий. До того ж не вся картопля так само хороша в приготованому вигляді, як на перший погляд. Може здатися, що немає нічого простішого, ніж знайти Смачний картопля. На жаль, навіть в цьому нехитрому справі є свої підводні камені, і «З Смаком» розповість, де вони ховаються.

Як вибрати молоду картоплю

Кількість сортів картоплі вимірюється тисячами, але всі вони діляться на 4 види з різним ступенем разваріваемості. Для салатів підходить картопля, який майже не розварюється, а для запіканок – крохмалисті. При всьому своєму розмаїтті сорти картоплі мають всього декілька ознак, за якими можна визначити якість продукту.

· Твердий і пружний

На дотик коренеплід повинен бути саме таким. Гарна картопля завжди цілісна і без пошкоджень. Якщо помітні маленькі дірочки, значить, нею поласував жук-ковалики, а глибокі борозни свідчать про те, що урожай постраждав від хруща. Ці легкі дефекти зазвичай говорять про малу кількість нітратів.

· Розмір

Завжди вибирайте середні картоплини. По-перше, в них більше поживних речовин. По-друге, вони довше зберігаються. По-третє, у великих бульбах накопичується більше добрив.

· шкірочка

Шкірка у молодої картоплі тонка і гладка. Чим вона товщі, тим старше картопля. Однак бульби з товстою шкіркою довше зберігаються.

Придивіться уважно! Якщо ви побачите темні точки або потемніння на шкірці, значить, картопля може бути гнилим всередині.

· колір

Колір бульб може багато розповісти про них. Не тільки сорт, а й кількість поживних речовин залежить від нього. Чим яскравіше коренеплід, тим більше в ньому антиоксидантів і вітамінів.

Але це не стосується зеленого або пророслого картоплі. Зелений картопля може викликати тільки отруєння через що міститься в ньому соланіну – токсичного алкалоїду.

· Вид зсередини

Іноді визначити якість картоплі за зовнішнім виглядом і навіть на дотик неможливо, тому що основні дефекти криються всередині. Для цього потрібно відламати шматочок або розрізати бульба. Якщо він хрумтить і не містить плям всередині, значить, можна брати. А ватний і млявий краще залишити.

Не завжди є можливість перевірити коренеплід таким способом, тому існує варіант легше. Натисніть на картоплю нігтем і переконайтеся, що він не крихкий і не виділяє багато рідини, адже це говорить про великий зміст в ньому азотистих добрив.

Коли картопля вже очищений, не варто втрачати пильність. Зверніть увагу на те, як довго він вариться або смажиться. Якщо це відбувається занадто довго, то продукт не дуже хороший. Також важливо, щоб картопля не виділяла неприємного або дивного запаху під час готування.

Вибирайте картопля, виходячи з того, що ви хочете з нього приготувати. Наприклад, рожевий краще за інших підходить для варіння, а білий і великий гарний для пюре. Підкажіть близьким і друзям, як потрібно вибирати хороший продукт. Поспішайте поділитися з ними нашою статтею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.