Як вибрати диню

Багато приділяють чимало часу пошуку інформації про те, як вибрати соковитий і стиглий кавун, забуваючи про дині. Її часто включають в раціон не тільки завдяки ніжному смаку і свіжому аромату, але і в силу дієтичних властивостей: калорійність дині досить низька. А ще вона неймовірно корисна, адже може сприяти лікуванню ревматизму, запобігання хвороби нирок і печінки, нормалізації високого кров’яного тиску.

Але як вибрати диню, щоб отримати кращий продукт? Не будемо приховувати, зробити це не так вже й складно. Щоб вибрати несмачну диню в сезон (з середини липня і до кінця вересня) потрібно о-о-дуже постаратися. Все ж, якщо ви хочете принести додому найкращий плід, запам’ятайте кілька нехитрих правил.

«Колгоспниця» або «торпеда»

Хоча існує чимало видів динь, ми найчастіше вибираємо один з двох варіантів – «торпеду» або «колгоспницю».Перший варіант відрізняється блідо-жовтим кольором, він більш витягнутий, дуже солодкий, але не особливо ароматний. Другий – круглий, яскраво-жовтий, ароматний, але не дуже солодкий.

Не соромтеся понюхати

Стигла динька, незалежно від сорту, виділяє дуже насичений аромат в районі хвостика. Якщо плід зовсім не пахне, а хвостик на ньому зелений і вологий, диня ще не дозріла. Пощупайте носик диньки. Добре, коли він трішки м’який. Якщо носик твердий, значить, плід не встиг, носик легко вминається – диня перезріла.

Перевірте сіточку

Диню може оперізувати сіточка. Це нормально. Але вона не повинна бути зеленою. Якщо плід стиглий, соковитий і смачний – прожилки будуть пісочного кольору. Що стосується густоти сіточки, не варто приділяти їй дуже багато уваги. Це важливий показник для «торпеди» і «колгоспниці», а ось у багатьох європейських сортів малюнок ледь помітний.

Тільки великі насіння

Диня може виявитися несмачною, навіть якщо всі зовнішні ознаки свідчать про протилежне. Найбільш достовірний показник – великі насіння, які добре відходять від м’якоті. Колір м’якоті відрізняється в залежності від сорту: у «торпеди» вона кремова, у «колгоспниці» – білувата. Якщо ви не з’їли всю диню до кінця, приберіть її в холодильник. Зберігати диню можна при температурі від 0 до + 2 ° С. Якщо температура нижче 0 ° С, білкові молекули м’якоті починають розпадатися. Простими словами: диня замерзає і більше неїстівна.

Ринок – найкраще місце для придбання хорошої дині. Не варто купувати її спонтанно на узбіччі дороги. Це стосується і інших сезонних фруктів. На ринку завжди дуже великий вибір, та й продавці можуть дати відмінну консультацію. І не погоджуйтеся на те, щоб плід різали: м’якоть всередині плоду стерильна. Якщо цілісність дині порушена, бактерії отримують ідеальне простір для розмноження. Якщо і ваші друзі купують диню навмання, поділіться з ними інформацією!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.