Як варити квасолю

Бобові – це найдавніше сімейство рослин, представники яких згадувалися ще в Старому Завіті. Історія свідчить, що деякі народи прирівнювали боби до їжі богів. Наприклад, страви з квасолі приносили в дар, як особливо смачні і цінні. Сьогодні багато народів світу вважають цей продукт одним з найкорисніших.

Квасоля прийшла до нас з Південної Америки. Цікаво, що спочатку у себе на батьківщині вона вважалася винятково декоративною прикрасою. Пізніше її стали вживати в їжу. Квасоля дуже корисна, в її склад входять легкозасвоювані білки, амінокислоти, вуглеводи, каротин, практично всі необхідні вітаміни і мінерали. Щоб всі корисні речовини не зникли під час приготування, навчитеся варити цей продукт правильно. І редакція «З Смаком» допоможе вам в цьому.

Підготовка квасолі

Червона квасоля містить отруйні речовини, тому ніхто не додає цей продукт в їжу сирим. При термічній обробці всі отруйні речовини руйнуються. Але навіть якщо ви варите білу квасолю, її теж потрібно замочувати на кілька годин перед варінням. Це стосується і інших бобових культур. Так ви скоротите час готування.

  • Переберія квасоля і замочіть її у великій мисці: 1 склянка квасолі прийнято заливати 3 склянками води. Відставте в сторону на 6-8 годин.
  • Враховуйте, що, пролежавши у воді тривалий час, боби збільшаться в розмірі в 2-3 рази.
  • У спекотну погоду миску краще прибрати в холодильник, щоб продукт не закис.
  • Рекомендується міняти воду кожні 3 години. Якщо ви замочують квасоля на ніч або вирушаєте на роботу, просто додайте в воду соду: 1 ч. л. соди на 5 склянок води. Після цього квасолю потрібно буде промити в чистій воді.

Якщо ви просто забули замочити квасолю, але не хочете відмовлятися від готування задуманого страви, поставте каструлю з водою і бобами на вогонь. Зачекайте, поки вода закипить, а після проваріть продукт ще 3 хвилини. Зніміть каструлю з вогню і залиште на 1 годину. Квасоля розпариться і стане м’якше.

Червона квасоля

  • Дістаньте замочену квасолю з холодильника і злийте воду. Залийте квасолю холодною водою (з розрахунку 3 склянки води на 1 склянку квасолі) і варіть.
  • Додайте щіпку солі на самому початку варіння, щоб квасоля не розварилася. Якщо ви варите квасоля, щоб приготувати пюре, додайте сіль в самому кінці приготування.
  • Домашня квасоля вариться приблизно 40-80 хвилин на слабкому вогні без кришки. Магазинну квасоля потрібно варити більше 80 хвилин.
  • Злийте воду. Квасоля готова!

Як не помилитися з часом варіння? Спокійно варіть квасоля протягом 40 хвилин. А після пробуйте боби кожні 10 хвилин.

Біла квасоля

  • Дістаньте замочену квасолю і злийте воду. Залийте квасолю холодною водою (з розрахунку 3 склянки води на 1 склянку квасолі) і поставте на вогонь. Не кладіть на каструлю кришкою.
  • Доведіть боби до кипіння. Злийте воду і залийте свіжою.
  • Доведіть квасоля до кипіння знову. Зменшіть вогонь і варіть протягом 40-60 хвилин.
  • Посоліть воду в кінці приготування.

Варіть квасолю протягом 30 хвилин. А після пробуйте її кожні 10 хвилин. Так боби не переваряться.

Стручкова квасоля

На відміну від інших видів, спаржеву квасолю замочувати не потрібно.

  • Переберія квасоля і видаліть коричневі стебла і гілочки, зріжте темні місця.
  • Промийте стручки і обсушити на рушник.
  • Складіть все стручки в пучок. За допомогою ножа відріжте кінці з обох сторін.
  • Налийте воду в каструлю і посоліть її.
  • Надішліть стручкову квасолю в каструлю і накрийте кришкою.
  • Зазвичай молоді стручки варять на середньому вогні до 7 хвилин, старі – до 10 хвилин.
  • Відкиньте на друшляк варену квасолю. Стручкова квасоля готова для приготування страви.

Готовність такого продукту визначається на смак. Якщо ви переварите квасоля, вона стане волокнистої і втратить всі свої смакові якості.

Коли ви варите червону або білу квасолю, потрібно стежити за кількістю води. Додавайте невелику кількість окропу в процесі. Так нижній шар не підгорить і боби не перетворяться в пюре. Якщо ви будете варити квасолю для супу, зваріть її до напівготовності в окремій каструлі. Вона дійде до готовності вже в супі. Збережіть ці поради в закладках і обов’язково переглядайте кожен раз, коли збираєтеся готувати страви з квасолі.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.