Як уникнути сальмонельозу

Всі ми знаємо, як виглядають Небезпечні продукти: зіпсовані, які змінили колір або запах, зі зниклим терміном придатності або в сумнівній упаковці. Однак є одна зараза, яку неможливо побачити неозброєним оком, і про неї повинен знати кожен, хто має відношення до їжі, тобто, кожен.

Редакція «З Смаком» розповість вам про біче продуктової промисловості – Сальмонельоз, і про те, як не допустити зараження цією інфекцією під час готування або їжі.

Все про сальмонельозі

Сальмонельоз – кишкове захворювання, спровоковане хвороботворними бактеріями, їх потраплянням в організм і подальшим розмноженням. Ці бактерії – природні мешканці рогатої худоби, кішок, собак і гризунів. Вони стійкі до високих температур, морозів і навіть сольовому розчину. Уявіть собі, який високий ризик заразитися чимось подібним.

При вживанні кисломолочних і всіх видів м’ясних продуктів: сиру, масла, молока, ковбаси, – ризик захворіти зростає в рази. Однак безперечним рекордсменом залишаються яйця, і навіть яєчний порошок може містити сальмонелу.

Історія Жозефіни з Мексики – матері двох дітей шести та восьми років – свого часу вразила громадськість. Чистоплотна господиня і турботлива мама завжди стежила за тим, щоб діти дотримувалися гігієну і мили руки перед їжею. Нагодувавши здоровим сніданком (яєчнею з шинкою і апельсиновим соком), жінка відправила дітей в школу.

До обіду обидві дитини були госпіталізовані з найсильнішою інтоксикацією. Незважаючи на дотримання всіх загальноприйнятих норм гігієни, Жозефіна один раз відволіклася на телефонний дзвінок під час готування і не помила після цього руки, що й призвело до потрапляння хвороботворних бактерій в блюдо, а в подальшому – до важких наслідків.

Які Симптоми сальмонельозу? Висока температура, озноб, діарея, часте блювання та зневоднення організму. Ті, хто коли-небудь хворів цією заразою, навряд чи забудуть ці відчуття. Тому ми розповімо, яким чином проводити Профілактику сальмонельозу.

  • Віддавайте перевагу пакетованій продукції, але тільки перевірених брендів. У такому вигляді те ж саме м’ясо не може бути заражене в процесі продажу, транспортування і від банального дотику рук продавця.
  • Купуйте свіжі яйця. Їх термін зберігання не повинен перевищувати 25 днів, інакше ризик заразитися зростає.
  • Віддавайте перевагу перепелиним яйцям і остерігайтеся качиних (і інших яєць водоплавних птахів).Температура тіла перепелиці вище, ніж та, в якій комфортно почуває себе сальмонела. У той час як качині яйця найбільш небезпечні.
  • Не купуйте яйця, на яких є послід, бруд і тріщини!
  • Після нарізки м’яса обдайте дошку і ніж окропом або почистіть їх їдким засобом. Інфекція в м’ясі під час термічної обробки пропаде, але якщо потім різати тим же ножем на тій же дошці інші продукти, наслідки можуть бути плачевними.
  • Зберігайте яйця в холодильнику на окремій полиці і мийте їх перед вживанням в їжу. Також мийте і інші продукти.
  • Запам’ятайте такі терміни придатності кондитерських виробів з кремом: білковий – 72 години, вершковий крем – 36 годин, заварний – 6 годин, збиті вершки – 72 години.

Небезпечна їжа не завжди виглядає погано, тому можна покладатися тільки на свій вибір і охайність – мийте руки перед їжею. Більшість інфікованих заразилися через незнання даної інформації. Допоможіть нам попередити інших, поділіться нашою статтею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.