Як смажити рибу

Яєчня, омлет, смажена картопля, смажена риба – часто саме в такій послідовності проходило становлення кулінарного таланту кожного з нас. Здавалося б, цілком звичайні страви, які зіпсувати щось важко. У будь-якому випадку, для цього потрібно особливо постаратися. Але навіть в зрілому віці, коли за плечима не один складний рецепт, посмажити рибу так, щоб зберегти корочку хрусткою і смачною, непросто.

Якщо ви коли-небудь замовляли рибу в ресторані, то помічали, яким ідеальним подають філе. У той же час вдома воно прилипає до сковороди, підгорає зверху і не прожарюється всередині. Дізнавшись, що це дійсно проблема для багатьох, редакція «З Смаком» вирішила поділитися кількома секретами.

Підсушіть її

Отже, помилка № 1: ви не просушувати рибу ретельно перед тим, як смажити її. Хрустка скоринка так і залишається тільки мрією. Помивши філе риби під проточною водою, обов’язково викладіть його на паперовий рушник шкіркою догори. Надішліть його в холодильник на одну годину.

Прогрійте сковороду правильно

Ось як це відбувається часто: ви ставите сковороду на плиту, відразу виливаєте масло, чекаєте, поки вона прогріється, і починаєте смажити рибу. І ось як це повинно бути: ви ставите сковороду на плиту, чекаєте 2 хвилини, додаєте 1 ст. л. рослинного масла і 1 щіпку солі, а коли піде дим, ви знімаєте її, видаляєте сіль і масло з поверхні паперовим рушником.

Викладайте акуратно

Поставте сковороду прогріватися знову. Дістаньте філе риби. Додайте на сковороду 1 ст. л. соняшникової олії. У той час як воно прогрівається, натріть філе сіллю. Обережно викладіть філе на дно сковороди шкіркою вниз.

Смажте правильно

Обзаведіться лопаткою. Перевертати потрібно не виделкою, ложкою або будь-чому, а дерев’яною лопаткою для риби. Для неї характерна незвичайна форма і спеціальні прорізи. З її допомогою можна акуратно притискати філе на сковороді. А тепер найголовніше: коли м’ясо риби втратить свою прозорість і злегка сируватим буде тільки верхній шар, вважайте рибу готової. Якщо вам важко визначити ступінь прожарювання на око проколіть філе зубочисткою: якщо сік прозорий або зовсім відсутня, риба готова.

Ідеальна скоринка

Якщо ви зробили все за правилами, риба не деформована. За допомогою лопатки переверніть філе вгору шкіркою. Зачекайте кілька секунд і знімайте сковороду з вогню. Риба повинна залишатися на гарячій поверхні ще 1 хвилину.

Подаючи таку ідеальну рибу, не заливайте її соусом цілком. Він може зіпсувати смак і точно зіпсує презентацію. Отже, тепер вам відомо, як посмажити рибу так, щоб скоринка не просто залишилася, але і була золотистої, хрусткої і смачною. Обов’язково розкажіть друзям!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.