Як смачно запекти картоплю

Печена картопля – відмінне базове блюдо для будь-якого випадку. Ви можете робити з ним все що завгодно: фарширувати, заправляти маслом і сиром, подавати зі шкварками або ж поливати Смачними соусами.

Ми хочемо поділитися з вами трьома шедевральними рецептами приготування картоплі від неповторного Джеймі Олівера. Він дійсно знає толк в запіканні цього овоча, спробуйте, вам точно сподобається.

Як правильно запікати картоплю

· Розігрійте духовку до 200 градусів.

· Ретельно вимийте весь картопля і витріть його паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу. Проткніть кожну картоплину в декількох місцях виделкою і гарненько натріть оливковою олією з чорним меленим перцем і сіллю.

· Помістіть картоплю на деко і запікайте протягом години.

· Коли картопля трохи охолоне, розрізати кожну картоплину навпіл, дістаньте м’якоть, гарненько розімніть її і знову помістіть в половинки картоплі.

Начинка з томатного соусу і сиру

Вам знадобиться

  • 2-4 шт. печеної картоплі
  • 400 г консервованих томатів
  • 100 г твердого сиру
  • 1-2 ст. л. оливкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 пучка свіжого базиліка
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сіль за смаком

Як готувати

· Обсмажте на оливковій олії подрібнений часник. Коли він почне міняти колір, додайте в сковороду консервовані томати і базилік. Гарненько розімніть томати за допомогою дерев’яної лопатки.

· Додайте сіль і перець. Після того, як соус закипить, зніміть його з вогню. Пропустіть соус через сито, щоб позбутися від великих шматочків овочів і базиліка.

· Знову вилийте соус в сковороду, доведіть його до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте його протягом 5 хвилин.

· Полийте половинки картоплі соусом і посипте тертим сиром. Надішліть блюдо в духовку на кілька хвилин, щоб дати сиру можливість розплавитися. Можете прикрасити картопля листочками свіжого базиліку.

· Якщо у вас залишилося трохи томатного соусу, можете перелити його в скляний посуд і близько тижня зберігати в холодильнику.

Начинка з гороху з копченим лососем

Вам знадобиться

  • 2-4 шт. печеної картоплі
  • 150 г замороженого гороху
  • 100 г копченого лосося
  • 100 г твердого сиру
  • 2-3 ст. л. натурального йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • Свіжа м’ята за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сіль за смаком

Як готувати

· Обсмажте подрібнений часник на оливковій олії, додайте горошок. Обсмажуйте його до тих пір, поки він не стане м’яким, влийте кілька столових ложок води, щоб було легше зробити з нього пюре. Додайте сіль, перець і добре перемішайте. Готуйте горох протягом 1-2 хвилин.

· Засипте в блендер горошок і подрібніть його.

· Додайте в вийшло пюре тертий сир і перемішайте.

· Начините картопля гороховим пюре, додайте трохи йогурту, шматочки лосося і м’яту.

Начинка з шинки з гірчицею

Вам знадобиться

  • 2-4 шт. печеної картоплі
  • 100 г шинки
  • 150 г твердого сиру
  • 2 ст. л. гірчиці
  • Зелена цибуля за смаком

Як готувати

· На дрібній тертці натріть сир і дрібно наріжте шинку. Перемішайте їх з м’якоттю печеної картоплі і гірчицею.

· Прикрасьте блюдо дрібно нарізаною зеленою цибулею і подавайте до столу.

Такі страви однозначно сподобаються вашим гостям, це набагато цікавіше звичайного запеченої картоплі. Таким кулінарним шедевром можна прикрасити навіть святковий стіл.

Обов’язково поділіться цією корисною статтею зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.