Як роблять кефір

Чи варто говорити про користь кефіру, якщо про неї відомо всім і кожному. Напевно, нагадування про це буде не зайвим. Цей освіжаючий напій може вгамувати не тільки спрагу, але і голод. А скільки варіантів дієти кефіру можна перерахувати! Останнім часом його навіть використовують в косметології, вибираючи в якості основи масок для обличчя та волосся. Але як виробляють кефір?

Кажуть, що про деякі речі, все ж, краще не знати. Але редакція «З Смаком» не змогла пройти повз даної інформації. Якщо кефір – напій, без якого ви не уявляєте здоровий спосіб життя, дізнайтеся деталі і подробиці його приготування вже зараз.

Виробництво кефіру

Кефір завжди розглядався як один з видів молочної продукції. Не знаю, здивуємо ми вас або розчаруємо, але те, що ви купуєте в магазинах, кефіром назвати не можна. Чому? Тому що справжній кефір насправді виглядає ось так…

Грудочки, які ви побачили, є основою справжнього кефіру. Їх називають живою масою (дріжджі і бактерії), яка розмножується і збільшується в розмірах. Якщо зберігати їх в правильній середовищі, то вже через 7 днів їх стане вдвічі більше, як мінімум.

Так як насправді виробляється кефір, який всі ми купуємо в магазині? На першому етапі виробники змішують грудочки з пастеризованим молоком. На другому – все це пузириться і починає бродити. Після цього рідину проціджують і розливають по упаковках, які ми бачимо на полицях магазинів.

Виникає цілком логічне запитання: якщо грудочки залишилися в ситечку, їх просто викидають? Зовсім немає! Їх ховають, щоб потім використовувати знову і знову.

Можливо, для когось це справжній шок, але ми впевнені в тому, що робити з цього трагедію не варто. Для приготування справжнього кефіру, використовують спеціальний кефірний грибок (грудочки, які ви бачили).Дійсно, кефірний грибок – живий організм, до якого потрібно ставитися досить обережно.

Кефірний гриб

Він складається з лактобактерій, оцтовокислих бактерій, а також молочних дріжджів. Проаналізувавши це, можна з повною впевненістю стверджувати, що кінцевий продукт в пляшці – результат молочнокислого і спиртового бродіння. Він багатий на вітаміни А, В, С і РР, а також каротиноїди і фолієвою кислотою, залізом, кальцієм, йодом і цинком.

Кефірний гриб дуже корисний. І корисних властивостей більше, ніж ви думаєте. Ось чому лікарі часто радять пити побільше кефіру.

  • Відновлює мікрофлору кишечника
  • Очищає від шлаків
  • Насаджує корисну флору в кишечнику
  • Підвищує захисні властивості організму
  • Допомагає боротися з інфекційними захворюваннями
  • Корисний при захворюваннях шлунка, підшлункової і печінки
  • Очищає судини
  • Бореться з розвитком атеросклерозу
  • Корисний для профілактики стоматиту, молочниці, ревматизму, діабету, пухлинних процесів (злоякісних і доброякісних)

Користь кефіру зумовлена саме закваскою, яка завжди використовується в процесі його приготування. По суті, кінцевий продукт – симбіоз відразу декількох корисних мікроорганізмів, готових стояти на сторожі здоров’я вашого організму. Так, можливо, вас дещо здивував основний інгредієнт, з якого виробляють кефір. Але хіба є привід нагадувати і обурюватися? Навпаки, корисні властивості продукту підводять до того, що пити кефір регулярно можна і потрібно. А чи знають ваші друзі про це? Розкажіть їм!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.