Як приготувати заварний крем

Колись один невдаха кухар сказав, що приготування заварного крему – наука, яку потрібно осягати поступово і довго. Всі повірили цьому і навіть не спробували приготувати його або просто здалися після невдалого досвіду. Але ж кулінарні узвишшя не досягалися з першого разу. Якби кожен здавався після першого фіаско, сьогодні меню будь-який світовий кухні було б дуже мізерним.

Що можна приготувати з заварним кремом, крім відомого «Наполеона»? Рецептів предостатньо: торти, пироги, булочки. Так що там випічка! Можна просто додати ягоди або корицю, шоколад або горіхи – і десерт готовий. Ця добірка стане вашою Паличкою-виручалочкою під час свят.

Апельсиновий

Складові:

  • 10 г ваніліну
  • 20 г пшеничного борошна
  • 500 мл холодного молока
  • 120 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • Цедра одного апельсина

Приготування:

· Змішайте сухі інгредієнти: борошно і ванілін. Додайте до них молоко, а після цукор (80 г).

· Перелийте суміш в сотейник. Кип’ятіть масу протягом 3 хвилин. При цьому масу потрібно постійно помішувати. Робіть так до повного загустіння.

· Змішайте цедру апельсина з цукром (40 г). Всипте її в крем і вимісити. Зачекайте, поки охолоне.

· Додайте масло. Перемішайте все.

Цей крем їдять Як окремий десерт або наповнюють їм трубочки і тістечка, прикрашають маффіни і торти. Дуже смачний і яскравий – апельсиновий заварний крем створить справжнє свято.

Кавовий

Складові:

  • 200 мл міцної кави
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 125 мл вершків (20% – ї жирності)
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

· Підрум’яньте 1 ст. л. цукру на сухій сковороді. Влийте трохи гарячої води. Смешайте отриманий сироп з кавою.

· Збийте жовтки з 2 ст. л. цукру. Додайте до них борошно.

· Влийте в масу охолоджені вершки. Змішайте. З’єднайте з кавової сумішшю.

· Підігріває її на повільному вогні. Помішуйте. Маса загусне.

Кофеман ви чи ні, Пройти повз цього десерту неможливо. Крем на основі кави, як і багато інших заварні маси, використовують для прикраси тортів. Але іноді просто неможливо втриматися і не з’їсти половину просто так.

З білого шоколаду

Складові:

  • 90 г білого шоколаду
  • 4 яєчних жовтки
  • 50 г цукру
  • 225 мл молока
  • 75 мл жирних вершків

Приготування:

· Натріть шоколад. Відставте його в сторону.

· З’єднайте жовтки і цукор.

· Закип’ятіть молоко разом з вершками. Спочатку влийте трохи цього гарячого молочного продукту в яєчну масу. Після перелийте яєчно-молочну масу в каструлю.

· Як тільки ви з’єднали обидві рідини, швиденько перемішайте всю суміш, щоб не було грудок.

· Зробіть мінімальний вогонь. Тепер варіть протягом 5 хвилин. Не забувайте помішувати крем. Він злегка загусне.

· Залийте шоколад гарячої масою. Змішайте все. Шоколад повністю розтопиться.

Зовні він мало чим відрізняється від традиційного заварного крему. Але не потрібно бути гурманом, щоб «відчути» нотки білого шоколаду. Навіть звичайні кекси придбають Еталонний смак.

Ягідний

Складові:

  • 400 мл жирного молока
  • 1 ст. л. ванильнойесенції
  • 4 яєчних жовтки
  • 1 ст. л. цукру
  • 100 г ягід
  • 200 г гіркого шоколаду

Приготування:

· Залийте есенцію молоком. Закип’ятіть суміш.

· Збийте жовтки і цукор. Залийте масу гарячим молоком. Гарненько все збийте.

· Поставте масу на повільний вогонь. Кип’ятіть її до повного загустіння.

· Зніміть з плити. Заважайте, поки крем не охолоне. Надішліть в холодильник.

· Після з’єднайте весь крем або його частину з ягодами або гірким шоколадом – десерт готовий.

Влітку готувати і Є такий крем – одне задоволення! Вибір ягід просто величезний. І навіть якщо у вас немає дачі, ви цілком можете дозволити собі жменю полуниці або малини.

Крохмальний

Складові:

  • 375 мл молока
  • 3 яєчних жовтки
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 150 г цукру
  • 5 г ваніліну

Приготування:

· Збийте жовтки і цукор. Додайте в отриману масу молоко.

· Відставте 4 ст. л. молока. З’єднайте його з крохмалем. Доведіть яєчно-молочну суміш до кипіння.

· У киплячу суміш поступово додайте молоко з крохмалем. Продовжуйте варити, поки крем не стане в’язким.

· Після охолодження додайте ванілін.

Цей крем, на відміну від попередніх варіантів, – зовсім не самостійне блюдо. Його можна використовувати тільки для просочення і прикраси тортів. Крохмальний крем Ідеальний для еклерів і «Наполеона».

Лимонний

Складові:

  • 100 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 150 г цукру
  • 3 лимона

Приготування:

· Збийте яйця і цукор.

· Натріть фрукти на дрібній тертці. Висипати їх і вершкове масло в солодку яєчну масу.

· Варіть суміш на повільному вогні, поки вона не загусне.

Любителі десертів з кислинкою, цей рецепт для вас. А ще крем зовсім не жирний. З ним Будь-бісквітний торт стане досконалим.

Горіховий

Складові:

  • 120 г мелених волоських горіхів
  • 100 г цукру
  • 150 мл молока
  • 5 г ваніліну
  • 2 ч. л. коньяку або рому

Приготування:

· Змішайте мелені горіхи з цукром. Залийте молоком.

· Варіть отриману масу до загустіння.

· Збийте розм’якшене масло з ваніліном в піну.

· Коли крем охолоне, додайте збите масло. Змішайте.

· Влийте коньяк.

Як правило, такий крем вибирають для бісквітного торта, який пізніше прикрасять свіжими ягодами і фруктами. Горіховий смак робить випічку особливою.

Отже, все просто. Свято на носі – спечіть бісквіт і приготуйте заварний крем. Рецепт бісквіта можна не міняти роками, а крем кожен раз підбирати інший. Так, кожен раз ви зможете запропонувати абсолютно Нову випічку з неповторним смаком. Освойте секрети приготування заварного крему і поділіться знаннями з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.