Як приготувати юшку на багатті

До юшки небайдужі і завзяті рибалки, і просто любителі Посиденьок біля вогнища, тобто практично все. Гурмани, котрі розуміються на тонкощах приготування подібних блюд, не дозволять собі назвати вуха рибним супом: це особливий вид наваристого, ароматного бульйону зі свіжого улову і овочів.

Юшку важко порівняти з чимось іншим, адже процес її варіння схожий з певним Ритуалом, і у кожного рибалки знайдеться своя фірмова хитрість, як зробити її особливо смачною. Деякі гасять в ній тліюче поліно, додають куряче м’ясо або Сто грамів горілки.

Тонкощі приготування юшки

Залежно від виду риби вуха може бути чорною, червоною (бурштинової), білої або потрійний. Білу готують із судака, йоржа, сига, окуня з додаванням миня, язя або сома. Для Червоної знадобиться лосось, нерки, форель або інша червона риба, а також щіпка шафрану. Чорну варять з карася, сазана, краснопірка, головня або коропа, а Потрійна, або збірна, готується на основі декількох видів риб.

Як би не вправлялися над юшкою любителі пікніків, є кілька Загальних тонкощів приготування смачного зі страв.

· Використовуйте для приготування юшки не окислюється посуд, а в домашніх умовах можна і зовсім варити її в керамічному горщику.

· Не варто накривати вуха кришкою під час приготування. Лише після того як ви зняли блюдо з вогню, накрийте горщик або чавунець, укутайте його і дайте постояти хвилин 10-15.

· Згідно давньої традиції, воду необхідно набирати зі ставка, в якому водилася риба, але в цілях безпеки краще взяти джерельну.

· Ніколи не додавайте в юшку бульйонні кубики або масло і не доливайте воду. Наваристою і смачною вуха вийде без сторонньої допомоги.

· Не слід додавати в юшку рис або інші крупи, інакше у вас вийде звичайний рибний суп.

· Овочів кладіть трохи, будьте обережні зі спеціями, щоб не зіпсувати рибний смак і димний аромат.

· Ікра, плавальні міхури, молочко і смужки жиру – обов’язкові інгредієнти юшки, не варто їх викидати.

Іноді хочеться побалувати себе юшкою не тільки на природі, але й приготувати Наваристий бульйон будинку.Тому «З Смаком» поспішає ознайомити вас з універсальним рецептом, відповідним для багаття і домашньої плити.

Рецепт юшки

Складові:

  • 1,5 кг риби (краще різних видів)
  • 2 літри води
  • 2 середні цибулини
  • 2-3 картоплини
  • 1 невелика морква
  • 1 корінь пастернаку
  • 1 корінь петрушки
  • 1 лавровий лист
  • Естрагон, зелень петрушки і кропу
  • 8-10 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

· У киплячу воду додайте очищений і розрізаний на 4-6 частин картопля, корінь петрушки, нарізану кільцями моркву і нашатковану цибулю. Від рибин відокремте хвости і голови, відправте в казанок.

· Варіть юшку на повільному вогні приблизно 10 хвилин, потім Зніміть піну, видаліть хвости і голови. Додайте чорний перець, лавровий лист і корінь пастернаку.

· Через 5 хвилин додайте залишилися частини риби, оброблені на великі шматки.

· Варіть юшку ще 15 хвилин, Не даючи бульйону закипіти. Додайте подрібнену зелень петрушки, кропу і естрагону. Зніміть казанок з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10-15 хвилин. Ароматна юшка готова!

Напевно і у вас знайдеться пара-трійка хитрощів приготування Фірмової юшки. Діліться ними з нами і читачами в коментарях, а корисну статтю перешліть друзям!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.