Як приготувати солянку

Коли на вулиці вже відчутно холодно, а опалення ще не включили, гряде час найнеприємніше – міжсезоння. Що ж, залишається прийняти як даність і смиренно чекати якнайшвидшої поставки тепла. А щоб скрасити це очікування, пропонуємо Готувати солянку! Чудо-суп, рецепт якого дійшов до нас з глибини століть, густий і ситний, – справжній еліксир для організму, що вимагає енергетичної підзарядки.

Основа солянки – крутий м’ясною, овочевою або Курячий бульйон. А ось що вже в нього відправити, – залежить від вашого смаку і наповненості холодильника. Різні види м’яса, ковбаси, копченості, соління, лимони, маслини… Чим все більше, тим більш насиченим і краще смак.

Огірки, до речі, краще брати саме квашені, а не мариновані, так як кислинка у них абсолютно особлива. Важлива і нарізка інгредієнтів: не надто великі кубики або соломка, щоб вся ця краса акуратно вміщувалася в ложці. Маслини або каперси закладайте в самому кінці приготування, так як в результаті активної теплової обробки ці продукти можуть дати гіркоту.

Рецепти солянки

Солянка по-кавказьки

Яскравий рецепт для любителів східного колориту. Соус «Краснодарський» можете замінити звичайним соусом, але в цьому випадку необхідно буде присмачити блюдо великий дрібкою хмелі-сунелі, меленим коріандром і сушеним базиліком.

Складові:

  • 500 мл м’ясного бульйону
  • 150 г яловичини
  • 40 г солоних огірків
  • 10 г борошна
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 20 г топленого масла
  • 10 г соусу «Краснодарський»
  • 25 г томатної пасти
  • 5 г винного оцту
  • 10 г каперсів
  • 3 г часнику
  • Сіль, перець за смаком
  • 0,5 Пуч. кінзи

Приготування:

· Яловичину дрібно наріжте, посоліть, обсмажте на топленому маслі разом і цибулею. Додайте в сковороду томатну пасту, борошно і готуйте ще 4-5 хвилин.

· Викладіть м’ясо в каструльку з бульйоном, заправте часником, нарізаними дрібно огірками, соусом «Краснодарський», винним оцтом. Після закипання варіть до готовності 30 хвилин. Потім додайте каперси, чорний мелений перець і сіль, якщо необхідно. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Дайте настоятися, після чого подавайте, рясно посипавши свіжою кінзою.

Солянка збірна м’ясна

Класичний варіант улюбленої страви.

Складові:

  • 1 л м’ясного бульйону
  • 300 г вареної яловичини (з бульйону)
  • 300 г різних ковбасних виробів (мисливські сосиски, шинка, варена ковбаса)
  • 4 шт. солоні огірки
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 шт. лаврового листа
  • Лимон, маслини за смаком

Приготування:

· Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте томатну пасту і 2 ст. л. бульйону, перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.

· Яловичину і ковбасні вироби наріжте кубиками, огірки очистіть від шкірки і також дрібно наріжте. Обсмажену цибулю, м’ясні інгредієнти, огірки відправте в каструлю з бульйоном, поперчіть, додайте лавровий лист і варіть 10-15 хвилин. Соліть лише при необхідності, попередньо знявши пробу.

· Перед подачею збірну солянку можна заправити скибочкою лимона і нарізаними маслинами.

Овочева солянка

Рецепт овочевий солянки з грибами сподобається вегетаріанцям і тим, хто поститься. Густоту страви может регулювати самі, зменшивши або збільшивши кількість бульйону.

Складові:

  • 1 л овочевого бульйону
  • 200 г квашеної капусти
  • 50 г маринованих грибів
  • 10 г каперсів
  • 10 г маслин
  • 1 морква
  • 1 солоний огірок
  • 1 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

· Квашену капусту, якщо сильно кисла, промийте і відіжміть. Тушкуйте на рослинній олії до м’якості, додайте гриби, нарізані соломкою, терту моркву, нарізані огірки і цибуля. Поперчіть, посоліть за смаком, додайте цукор, томатну пасту, перемішайте і тушкуйте до готовності під кришкою.

· Викладіть овочеву суміш в каструлю, влийте овочевий бульйон, доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин.

· Дайте страві настоятися і подавайте з каперсами і подрібненими маслинами.

Навчитися готувати солянку під силу і починає господині, і закоренелому холостяку. Правильна солянка повинна як слід настоятися. Тому подбайте про її приготуванні з вечора, щоб на наступний день сповна відчути все багатство смаку цієї страви. А якщо рецепти вам сподобалися, поділіться статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.