Як приготувати сметанник

Цілком ймовірно, що саме Сметанний торт (в народі сметанник) – один з перших «серйозних» десертів, який освоюють дівчинки, коли вчаться готувати. Різних рецептів сметанника, простих і вигадливих, з піщаними і бісквітними коржами, зі всілякими добавками так багато, що очі розбігаються!

«З Смаком» не може обійти стороною цей кондитерський хіт і поспішає представити Рецепт сметанникаШвидкого приготування. Оцініть по достоїнству ці ласощі з повітряними коржами і ніжним сметанним (а як же інакше) кремом!

Простий рецепт сметанника

Цей торт – знахідка для працюючих господинь, а також для тих, хто тільки осягає ази кондитерської майстерності. Адже при мінімумі докладених зусиль отримаєте дуже привабливий і смачний десерт. Можете коржі і в Мультиварці спекти – вийдуть ще більш пишними і повітряними. 30-35 хвилин в режимі «Випічка» цілком достатньо.

Складові:

  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 200 г згущеного молока
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 8 ст. л. борошна
  • 700 г сметани 20% – ї жирності
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ст. л. какао-порошку

Приготування:

· Розм’якшене при кімнатній температурі масло збийте з яйцями. Продовжуючи збивати, додайте згущене молоко. Борошно просійте з розпушувачем і лопаткою вмішайте в масу. Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана. Розділіть тісто навпіл, в одну з частин додайте какао, перемішайте.

· Розігрійте духовку до 180 градусів. Одну частину тіста вилийте в одну роз’ємну форму, змащену олією. Іншу частину тесту – в іншу форму. Якщо дозволяє духовка і інвентар, випікати можна два коржа одночасно (приблизно 20 хвилин). Якщо двох форм немає, випікайте по черзі або використовуйте сковорідки.

· Готові коржі акуратно вийміть з форм. Коли охолонуть, зріжте кромку (0,5-0,7 мм). Зрізане розкришите по окремим мисочка. Потім акуратно розріжте шкіри вздовж на 2 частини. В результаті у вас повинно вийти 2 темних і 2 світлих коржа.

· Приготуйте крем. Для цього протягом декількох хвилин збивайте сметану з цукровою пудрою.

· На блюдо викладіть один світлий корж, змастіть його кремом, накрийте коричневим коржем, який також рясно змастіть. Продовжуйте збирати торт, дотримуючись черговості. В останньому коржі зробіть проколи вилкою, полийте його залишилися кремом, змастити боки торта і посипте крихтою. Помістіть виріб в холодильник для просочення мінімум на 4 години.

Рекомендуємо для приготування крему брати саме цукрову пудру, так як цукор, що не розчинившись повністю в сметані, буде неприємно хрустіти на зубах. У крихту, якщо бажаєте, можете додати рубані волоські горіхи, до речі, їх же можна розмістити і між коржами.

Приготуйте сметанник, це дуже смачно! І не забудьте поділитися рецептом з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.