Як приготувати смачний салат

Складно уявити повсякденне або святкове меню без Смачного салату. На перший погляд, нічого хитромудрого в приготуванні цієї страви немає: деякі овочі, щось білкове, спеції для аромату, заправка…

Проблема в тому, що господині часто грішать, поєднуючи занадто калорійні інгредієнти, присмачуючи все це справа майонезом, створюючи неймовірні багатошарові конструкції, які самі по собі цілком можуть стати повноцінним обідом або вечерею.

Хочете навчитися створювати круті корисні і смачні салати без рецепта? «З Смаком» підготував для вас Список інгредієнтів, ідеально поєднуються, для створення страви мрії.

Конструктор салатів

Хороший кулінар завжди може створити салат по натхненню: саме так народжуються страви-шедеври, стають потім класичними. Користуючись Конструктором салатів (не обов’язково строго йому слідувати), ви приготуєте свіжий, легкий і при цьому шалено смачний салат, де всі інгредієнти будуть на своєму місці.

Все просто: берете салатну основу, додаєте щось з овочів і білків, заправляєте!

· Щось зелене. Рукола, мангольд, романо, айсберг, білокачанна капуста, шпинат, базилік, петрушка, кріп, кінза, крес-салат, паростки, авокадо.

· Щось свіже і хрустке. Морква, болгарський перець, огірки, редиска, помідори, корінь селери, яблука, цибуля.

· Щось білкове і поживне. Куряча грудка, яйця, консервований тунець, відварене м’ясо, креветки, ковбаски, твердий сир, бринза, фета, козячий сир, пармезан, моцарела.

· Щось ароматне для заправки. Якщо мова не йде про салаті «Цезар», до якого належить готувати фірмову заправку, то можна пофантазувати, вибираючи щось з нашого списку: оливкова олія (або інше рослинне масло), бальзамічний оцет, лимонний сік, дижонська гірчиця, соєвий соус, мед, суміш сухих прованських трав, чебрець, розмарин.

· Щось для родзинки. Рубані горіхи, сухарики, зерна граната, апельсинові часточки, полуниця, оливки, кунжут.

У приготуванні смачного салату немає нічого спільного зі скиданням у одну тарілку всього, що знайдеться в холодильнику. Подивіться і оцініть баланс: велика кількість овочів можна розбавити одним інгредієнтом з яскраво вираженим смаком, наприклад сиром або пікантною заправкою. Якщо готуєте салат з курки і яєць, освіжіть смак лимонним соком і зеленню.

Кулінарного натхнення вам і успіхів на кухні! Не забудьте поділитися цією статтею з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.