Як приготувати смачне желе

До Желейні страв неможливо ставитися байдуже, чи то десерт або холодець. Варто поглянути на креманку з «Битим склом», уб’ю ж у роті з’являється не просто солодкий смак, а відчуття тієї приємної консистенції ласощі.

Звичайно ж, можна приготувати желе, заливши гарячою водою готовий Покупної порошок – і справа в капелюсі! А ви коли-небудь звертали увагу на склад такого напівфабрикату? Найчастіше це суміш желатину з підсилювачами смаку і барвниками їдкого кольору.

5 рецептів желейних десертів

Не варто труїти себе і сім’ю сумнівними ласощами, тим більше, у нас є кілька Простих рецептів неймовірно смачного желе!

Повітряне шоколадне суфле

Складові:

  • 8 яєць
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 л молока
  • 50 г какао-порошку
  • 25 г желатину
  • 0,5 скл. води
  • Ванілін за смаком

Приготування:

· Желатин розпустіть у воді, дайте набрякнути, потім процідіть.

· Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте з ваніліном в круту піну, а жовтки змішайте з цукровою пудрою і какао, розведеному в молоці.

· Поставте жовтки на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння, потім зніміть з плити. У остигнула суміш введіть желатин і білкову піну. Акуратно перемішайте суміш, розлийте по креманкам, відправте в холодильник до застигання.

Йогуртове желе

Складові:

  • 1 скл. холодної води
  • 0,5 скл. окропу
  • 40 г желатину
  • 2 ст. л. йогурту
  • 100 г цукру
  • Цедра половини лимона
  • 2 ст. л. коньяку

Приготування:

· Желатин залийте холодною водою, а через 20 хвилин додайте окріп і перемішайте.

· Йогурт збийте з цукром, додайте коньяк і цедру, потім тонкою цівкою влийте желатин. Розлийте по креманкам і відправте в холодильник.

Молочне суфле

Складові:

  • 500 мл молока
  • 2 ст. л. цукру
  • 25 г желатину
  • 0,5 скл. води
  • Ванілін за смаком

Приготування:

· Желатин розпустіть у воді, дайте набрякнути.

· Розчиніть цукор в молоці, потім доведіть суміш до кипіння і остудіть, додайте ванілін.

· Змішайте молоко з желатином і збийте міксером з піну. Розлийте суміш по креманкам і охолодіть.

Ягідно-молочний десерт

Складові:

  • 1 ст. л. желатину
  • 4 ст. л. цукру
  • 0,5 скл. води
  • 1,5 скл. молока
  • 3 ст. л. будь-яких ягід

Приготування:

· Желатин розпустіть у воді, залиште на 25-30 хвилин.

· Змішайте молоко з 2 ст. л. цукру, вcкіпятіте. дайте трохи охолонути і додайте половину желатину, розведеного водою.

· Молочну суміш розподіліть по формам шаром приблизно в 5 см, відправте в холодильник до повного застигання.

· Далі працюємо з ягідним желе. З ягід добудьте сік і змішайте його з рештою желатином. Залишки ягід проваріть разом з цукром, остудіть і змішайте з соком. Залийте ягідної сумішшю застиглий молочний шар і відправте в холодильник.

Сирне желе

Складові:

  • 100 г сиру
  • 1 ст. л. желатину
  • 200 мл молока
  • 2 ст. л. цукру

Приготування:

· Розчиніть цукор в молоці, потім закип’ятити. Відразу після цього введіть в молоко швидкорозчинний желатин і перемішайте. Дайте суміші трохи охолонути, потім вилийте в форму і відправте в холодильник.

· Коли молоко схопиться, додайте сир і збийте все міксером. Розкладіть суміш по креманкам і відправте в холод до повного застигання.

· Перед подачею прикрасьте желе ягодами, листочком м’яти або присипте какао.

Ці 5 рецептів є базовими, що дають основу для ваших кулінарних фантазій. Дуже важливо щоб желатин був свіжим, тому радимо завжди звертати увагу на кінцевий Термін придатності цього продукту!

Якщо ці ідеї вам сподобалися, будь ласка, поділіться статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.