Як приготувати омлет

Почнемо з питання на засипку. Як ви думаєте, яку країну можна назвати батьківщиною омлету? Ми знаємо, що він може здатися дивним, адже всім відомо, що це Франція. Якби не одне «але»: так яйця готували задовго до французів. Наприклад, в Стародавньому Римі любили змішувати яйця з молоком і медом. Коли мед повністю розчинявся, суміш гарненько перчили і смажили до готовності. Що ж, якщо так пильно розглядати всі відомі страви, то варіації їх приготування можна знайти ще серед наскальних малюнків. А ось більш сучасний варіант омлету дійсно родом з Франції.

З приготуванням справжнього омлету у Франції суворо. Це перша страва, яку повинен навчитися готувати поважаючий себе кухар. Збивати яйця можна тільки виделкою, а смажити – виключно на сковороді з товстим дном і тільки на вершковому маслі. І ніяких добавок. Ось так і виглядає оригінальний омлет. Але ми з вами не французи. Нам дозволено збивати міксером, додавати улюблені спеції і начинку, смажити на тій сковороді, яка є в будинку. Якщо ви готові порушувати традиції, щоб приготувати не просто збиті яйця, а смачний омлет, ось кілька приголомшливих рецептів!

Як в дитинстві

Рум’яна кірочка і легкість – дві основні характеристики, з якими асоціюється омлет, який колись усім нам готували в дитячому саду. І хоча ті часи минули безповоротно, приготувати пишний омлет на сніданок може кожен.

Складові:

  • 4 яйця
  • 150 мл молока
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ч. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. солі

Здавалося б, звичайні інгредієнти. Це так, але секрет криється зовсім в іншому: не збивайте яйця, а просто розмішайте їх. Потім додайте молоко і сіль, ще раз просто перемішайте. Візьміть форму для запікання, змастіть її рослинним маслом, вилийте розмішану масу і відправте в духовку на 20 хвилин випікатися при температурі 250 ° С. Помітите рум’яної скоринки – сміливо виймайте омлет з духовки. Полийте його зверху розтопленим вершковим маслом.

З шинкою і сиром

Його ще називають «Кальцоне». Зовнішній вигляд не зовсім звичайний, адже формою омлет нагадує чебурек. Багато хто любить його за соковитість.

Складові:

  • 2 яйця
  • 2-3 ст. л. молока
  • 1-2 ст. л. пшеничного борошна
  • 75-100 г твердого сиру
  • 1 щіпка солі
  • 15 г рослинного масла
  • 50-75 г шинки
  • Зелень за смаком

Підігрійте молоко. Вбийте в нього яйця і додайте сіль. Поступово підсипати муку. Відставте масу в сторону на кілька хвилин. В цей час поріжте шинку невеликими кубиками, а твердий сир натріть на середній терці. Візьміть сковороду і розігрійте рослинне масло. Просто вилийте на неї яєчну масу. Обсмажте омлет з одного боку і переверніть. Посипте тертий сир по поверхні. Викладіть нарізану шинку на одну половину. Тепер складіть яєчний млинець навпіл. Обсмажте його до золотистої скоринки. Прикрасьте готовий сніданок дрібно нарізаною зеленню.

З картоплею

Таке незвичайне для нас поєднання інгредієнтів в омлеті дуже навіть люблять в Іспанії. Для різноманітності можна приготувати його і на своїй кухні.

Складові:

  • 4 картоплини
  • 4 яйця
  • Оливкова олія
  • 1 цибулина
  • Сіль за смаком

Очистіть картопля від шкірки і наріжте його соломкою. Щоб він гарненько підсох, просто викладіть його на паперовий рушник всього на пару хвилин. Очистіть цибулю і наріжте його тонкими кружечками. Розігрійте оливкову олію на сковороді і викладіть нарізану картоплю і цибулю. Масло має покривати овочі. Посоліть картоплю і смажте його до готовності, а після злийте зайве масло.

Збийте яйця до однорідної маси. Додайте суміш до овочами і змішайте все. Надішліть напівготовий омлет обсмажувати на сковороді. Смажте до тих пір, поки яєчна маса не загусне. Обсмажте з двох сторін. Готово!

З манкою

Цей оригінальний солодкий омлет з манкою дуже подобається дітям. Але дорослі – теж не виняток. І ось що потрібно, щоб його приготувати.

Складові:

  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 1 ст. л. манки
  • 0,5 ст. л. цукру
  • 25 г вершкового масла

Просто змішайте яйця. Не збивайте їх. Всипте цукор, а потім влийте молоко і ще раз перемішайте складові. Всипте манку і збийте всю масу міксером. Коли вершкове масло розтопити на сковороді, вилийте суміш для омлету. Накрийте сковороду кришкою. Готуйте сніданок протягом 10 хвилин на середньому вогні. Про готовність омлету скаже його матова поверхня.

З шинкою і помідорами

Як щодо омлету з начинкою з овочів? Якщо ідея подобається, то цей варіант для вас. Завдяки особливому способу приготування блюдо дуже соковите і смачне. Але не варто лякатися: в даному випадку «особливий» – не означає «складний».

Складові:

  • 4 яйця
  • 2 ст. л. молока
  • 70-100 г шинки
  • 1 помідор
  • Сіль, перець за смаком
  • 1-2 ст. л. рослинного масла

Збийте яйця міксером, додайте перець і сіль. Наріжте помідор кубиками. Зробіть те ж саме з шинкою. Вилийте приблизно 2/3 маси на розігріту сковороду. Смажте до тих пір, поки верхній шар не схопиться. Викладіть помідори і шинку на яєчний млинець. Тепер загорніть млинець трубочкою прямо на сковорідці. Посуньте трубочку на середину сковорідки. Акуратно вилийте яєчну масу. Зачекайте 1 хвилину. Коли млинець підсмажиться, згорніть омлет в рулет ще раз. Так ви укутати начинку глибше, і вона залишиться соковитою. Якщо любите твердий сир, можете і додати в начинку. Буде ще смачніше!

З морепродуктами

Це не зовсім звичний варіант, або краще сказати, зовсім незвичний. Та й інгредієнти для його приготування не завжди в наявності. Але як виняток, можна готувати і подавати таке блюдо хоча б зрідка.

Складові:

  • 2 яйця
  • 1 болгарський перець
  • 30-50 мл молока
  • 50 г кальмарів
  • 1-2 щіпки солі
  • 25 г очищених креветок
  • 25 г мідій
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 зубчик часнику
  • Петрушка за смаком

Розморозьте готові креветки. Те ж саме варто зробити з мідіями. Наріжте кальмари. Наріжте очищений часник тонкими пластинками. Очистіть болгарський перець від перегородок і насіння, наріжте його кубиками. Коли рослинне масло розігрілося, обсмажуйте всі морепродукти разом з часником протягом 2 хвилин. Не бійтеся смажити на сильному вогні. Тепер додайте на сковороду перець і посмажте ще 30 секунд. Пересипьте все в миску.

За допомогою міксера збийте яєчно-молочну масу і посоліть її. Вилийте її на ще гарячу сковороду. Смажте на середньому вогні до тих пір, поки омлет не стане густим. Висипати морепродукти на одну половинку млинчика, а другий накрийте. Вимкніть сковороду і почекайте пару хвилин. Омлет готовий. Прикрасьте його петрушкою.

З солоними огірками і ковбасою

Дуже пікантний і дуже смачний омлет завдяки досить нетрадиційного, як на омлет, інгредієнту – солоних огірків. Якщо вам подобаються не зовсім звичайні поєднання, сміливо готуйте!

Складові:

  • 4 яйця
  • 1,5 склянки молока
  • 2 солоні огірки
  • 450 г докторської ковбаси
  • Спеції за смаком
  • Зелень

Змішайте молоко, яйця і сіль. Наріжте огірки і ковбасу кубиками. Додайте нарізані продукти в яєчну масу і змішайте. Дрібно наріжте зелень. Додайте її в масу разом з улюбленими спеціями. Змішайте все ще раз і відправте смажитися на розігріту сковороду. Смажте з 2 сторін до готовності.

Смачний, пишний, ніжний і тане в роті – саме так можна описати ідеальний омлет. І ми не сумніваємося, що той, який ви часто готували до сьогоднішнього дня, теж дуже навіть хороший. Але ж завжди є краще! Експериментуйте і підбирайте рецепти, які зроблять ранок всієї родини приємним і смачним. І друзям порадьте!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.