Як приготувати окіст

Як і у будь-якої господині, у вас точно є відмінний Рецепт приготування свинячого окосту – самої соковитою і смачною частини. Це м’ясо можна засолити або зварити, закоптити або запекти. У будь-якому випадку блюдо завжди виходить ситним і поживним. Їм можна нагодувати не тільки всю сім’ю, а й дюжину гостей, присутніх за святковим столом. Але все ж, якщо власного рецепту поки немає, саме час змінити це.

Замість того, щоб запропонувати вам простий рецепт, з яким впорається і дитина, ми зробили підбірку з найпопулярніших способів приготування шинки. Який з них ви б не вибрали, ви зможете приготувати неймовірно Смачне святкове блюдо. В якості експерименту радимо вам випробувати кожен рецепт, а після вибрати свій улюблений. А привід знайдеться. Адже попереду так багато свят!

З коричневим цукром і мускатним горіхом

Складові:

  • 3-3,6 кг окосту
  • 250 мл яблучного сидру
  • 100 г коричневого цукру
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 2 ст. л. бурбона
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 1 паличка кориці
  • 6 цілих гвоздик
  • 1/2 ч. л. чорного перцю (меленого)
  • 1/2 ч. л. тертого мускатного горіха

Приготування:

· Виставте температуру духової шафи на 190 ° С.

· Помістіть окіст в глибоку сковороду.

· Візьміть окремий посуд. Змішайте в ній все, що залишилися. Доведіть суміш до кипіння. Проваріть на повільному вогні 25 хвилин.

· Залийте сумішшю окіст. Оберніть його фольгою.

· Надішліть ємність з окостом випікатися протягом 75 хвилин. Кожні 15 хвилин поливайте окіст соком з форми.

Коли страва готова, процідіть сік, що залишився, закип’ятіть його і почекайте. Він повинен загуснути. Полийте м’ясо цією масою і подавайте. Інгредієнти розраховані на 12 порцій.

З корицею і імбиром

Складові:

  • 3 кг копченого окосту
  • 250 мл курячого бульйону
  • 20 цілих гвоздик
  • 280 г желе з перців халапеньйо
  • 250 мл підсолодженого гранатового соку
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1/4 ч. л. меленої кориці
  • 1/4 ч. л. меленого імбиру

Приготування:

· Виставте температуру духової шафи на 160 ° С.

· Помістіть окіст в глибоку сковороду. Влийте бульйон. Додайте гвоздику.

· В окремій посудині закип’ятити желе. Додайте сік лимона і граната. Проваріть суміш 10 хвилин. Вона повинна загуснути.

· Додайте в ємність корицю, а також імбир і гірчицю. Проваріть все протягом 2 хвилин.

· Полийте половиною приготовленої суміші окіст. Вставте в м’якоть термометр. Накрийте м’ясо фольгою. Надішліть запікатися протягом 90 хвилин.

· Поливайте окіст соком з форми. Запікайте, поки термометр не покаже 52 ° С.

· Зніміть фольгу. Змастіть м’ясо залишками глазурі. Надішліть випікатися ще на півгодини. За цей час верх карамелізується.

Виклавши м’ясо на блюдо, приберіть гвоздику. Сік, що виділився в процесі випікання, подають разом з м’ясом. Кількість інгредієнтів розраховане на 12 порцій.

З коріандром і червоним вином

Складові:

  • 3 кг копченого окосту
  • 750 мл курячого бульйону
  • 750 мл води
  • 500 мл коли
  • 275 мл сухого червоного вина
  • 100 г тростинного цукру
  • 80 мл темного меду
  • 50 мл червоного винного оцту
  • 1/2 солодкого лука
  • 70 г тонко нарізаного кільцями свіжого імбиру
  • 1 морква
  • 5 невеликих сушених перчиком чилі
  • 1,5 ч. л. насіння коріандру
  • 1,5 ч. л. насіння кропу
  • 1,5 ч. л. горошин чорного перцю

Приготування:

· Закип’ятіть в ємності воду і газований напій, бульйон, мед, оцет, а також вино, цукор, нарізану дрібними кільцями моркву, подрібнений чилі, цибуля і імбир. Варіть 20 хвилин.

· Додайте кріп, перець і коріандр. Кип’ятіть ще 20 хвилин. Процідіть.

· Виставте температуру духової шафи на 190 ° С.

· Викладіть м’ясо в ємність. Залийте його половиною приготованого соусу. Вставте в м’якоть термометр. Надішліть в духовку на годину. Не забувайте поливати м’ясо соком з форми.

· Потім полийте м’ясо соусом. Надішліть запікатися ще на півтори години. Коли температура готового м’яса буде дорівнює 48 ° С, дістаньте його, перекладіть на блюдо і відставте в сторону на чверть години.

Перед подачею видаліть з м’яса шкіру. Кількість інгредієнтів розраховане на 8 порцій.

З вишневої колою

Складові:

  • 4,5 кг копченого окосту
  • 750 мл вишневої коли
  • 500 мл води
  • 100 г чорносливу без кісточок
  • 70 г гірчиці
  • 70 г коричневого цукру
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю, змішаного з 2 ст. л. води

Приготування:

· Виставте температуру духової шафи на 160 ° С. Помістіть решітку в нижню частину духовки.

· Зріжте шкіру і жир. Зробіть неглибокі надрізи. Відстань між надрізами – 5 см.

· Помістіть м’ясо в глибоку ємність. Влийте туди воду і 0,5 л коли.

· Вставте в м’якоть термометр. Надішліть окіст запікатися на 2,5 години. Температура на термометрі повинна показувати 49 ° С. Після збільште температуру до 220 ° С.

· Залийте чорнослив залишилася колою. Поставте ємність на повільний вогонь. Варіть протягом 10 хвилин.

· Перекладіть чорнослив в миску. Накрийте харчової плівкою.

· Змішайте цукор і оцет. Додайте гірчицю, а також рідина, що залишилася після чорносливу. Кип’ятіть суміш протягом декількох хвилин.

· Полийте цією масою окіст. Надішліть його в духовку з чорносливом ще на 20 хвилин.

· Перенесіть м’ясо на блюдо. Злийте сік з форми в сотейник. Досипьте до нього кукурудзяний крохмаль, розведений водою.

· Варіть, поки маса не загусне.

Перед подачею наріжте окіст. Запропонуйте рясно полите соусом м’ясо гостям. Інгредієнти розраховані на 16 порцій.

З мармеладом і бурбоном

Складові:

  • 3,6 кг копченого окосту
  • 1 лимон
  • 1 цибулина
  • 750 мл курячого бульйону
  • 120 г лимонного мармеладу
  • 100 г халапеньйо або перчиком черрі
  • 60 г зернистої гірчиці
  • 3 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 2 ст. л. бурбона
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, розчиненого в 3 ст. л. води

Приготування:

· Виставте температуру духової шафи на 190 ° С.

· Зніміть шкіру з окосту. Зробіть надрізи.

· Перенесіть м’ясо в форму. Розкладіть в формі нарізаний часточками цибулю, а також лимон. Влийте бульйон.

· Змішайте мармелад, гірчицю. Додайте перці, бурбон, а також лимонний сік.

· Змастіть окіст 2 ст. л. отриманого пюре. Вставте в м’якоть термометр. Накрийте окіст фольгою. Надішліть запікатися на годину.

· Зніміть фольгу. Змастіть м’ясо третю залишився пюре. Надішліть випікатися ще 60 хвилин.

· Дістаньте м’ясо і змастіть його третю пюре. Надішліть запікатися ще на півгодини. Внутрішня температура м’яса повинна бути дорівнює 68 ° С.

Перенесіть готове м’ясо на блюдо. Процідіть сік, що залишився в формі. Варіть його ще 5 хвилин. Додайте до нього розведений кукурудзяний крохмаль. Всипте залишився пюре. Варіть 3 хвилини на високому вогні.Подавайте м’ясо з соусом.

Приготували окіст – півсправи зроблено. Залишиться тільки подати легкий салат і попрацювати над десертом. Будьте впевнені, ніхто не залишиться байдужим до нового блюда. Приготуйтеся до того, що доведеться поділитися рецептом з друзями і, коли напроситеся в гості, обов’язково покуштувати окіст.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.