Як приготувати молоду картоплю

Нарешті можна побалувати себе соковитим Молодою картоплею. Його вже можна купити на ринку або в найближчому супермаркеті. Пюре з нього не приготуєш, але молода картопля має купу переваг: він не розварюється, не залишає крахмалистого післясмаку і відмінно поєднується з різноманітними свіжими соусами.

Ми підготували для вас невелику Добірку ідей для приготування молодої картоплі, якими ви зможете порадувати себе і своїх рідних.

Рецепти приготування молодої картоплі

· Картопля на шпажках

Візьміть молода картопля невеликого розміру, насадити його на дерев’яні шпажки. Якщо ж у вас картопля середнього розміру, то можете розрізати його навпіл. Чергуйте його з улюбленими овочами або м’ясом. Також можете натерти картоплю рослинним маслом зі спеціями, які вам подобаються. Запікайте картопля на шпажках в духовці до готовності. Найкраще подавати таке блюдо з соусом на основі домашнього йогурту.

· Картопля з м’ятним маслом

Щоб приготувати М’ятна олія, візьміть кілька гілочок м’яти і розітріть їх в ступці з сіллю. Додайте приблизно 3 ст. л. оливкового масла, чорний мелений перець і 1 ст. л. лимонного соку. Таким маслом заправте відвареної молода картопля. Вийде дуже смачно і пряно!

· Картопля, запечена зі сметаною

Ретельно вимийте молода картопля, витріть його насухо і покладіть в посуд для запікання. Присипте картопля подрібненим часником і додайте кілька столових ложок сметани з великим відсотком жирності. Гарненько перемішайте картопля зі сметаною, щоб вона покрила всі шматочки. Додайте сіль і перець за смаком. Духовку розігрійте до 180 градусів, запікайте картопля протягом 30 хвилин.

· Картопля з песто з запеченого перцю

Вимитий картопля викладіть у форму для запікання. В окремому посуді змішайте оливкова олія, чебрець і розмарин. Вилийте заправку в форму і перемішайте її з картоплею. Блюдо посоліть і поперчіть, відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Щоб приготувати Соус песто, на сковороді без масла обсмажте жменю мигдалю. Подрібніть горіхи за допомогою блендера або кавомолки. 2-3 великих болгарських перцю побризкайте оливковою олією і відправте в духовку запікатися на 15-20 хвилин.

Коли перець буде готовий, накрийте його харчовою плівкою і дайте постояти протягом 5-10 хвилин. Зніміть з перцю шкірку і видаліть насіння. Помістіть перець і мигдальні горіхи в блендер, додайте 3 ст. л. тертого пармезану, 3 ст. ложки оливкової олії і сіль. Подрібніть інгредієнти так, щоб у вас вийшла однорідна маса. Полийте запечена картопля соусом песто і подавайте блюдо до столу.

· Салат з молодої картоплі

Візьміть молоду картоплю, гарненько його вимийте і відправте в киплячу підсолену воду. Варіть картоплю протягом 10-15 хвилин. Варену картоплю наріжте невеликими скибочками. Вимийте і наріжте тонкими кружечками редис, подрібніть кріп і петрушку.

Дрібно наріжте цибулю. В окремому посуді змішайте 1 ст. л. гірчиці з 1 ст. л. оцту і 2 ст. л. оливкового масла. У заправку додайте дрібно нарізану цибулю. Викладіть теплу картоплю і Редис в салатницю, полийте заправкою, добре перемішайте і посипте подрібненою зеленню.

Не варто зупинятися на відварному картоплі з кропом, часником і маслом. Імпровізуйте, користуйтеся цими рецептами, і ваші кулінарні здібності точно оцінять по достоїнству!

Не забудьте поділитися такими крутими ідеями зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.