Як приготувати м’ясо по-французьки

Хоча навіть назва відомого страви говорить про інше, Батьківщина м’яса по-французьки – далеко не Франція.Згідно з однією з теорій, його вперше приготували в Росії. Тоді воно було відоме як «Телятина по-Орловський» – на честь одного графа. Під час візиту до столиці Франції він покуштував там телятину з овочами під соусом бешамель. Повернувшись додому, він часто просив приготувати йому таке ж частування.

Так, в оригінальному рецепті використовувалася саме телятина, але сьогодні ви можете віддати перевагу будь-якого м’яса. Хтось спеціально купує яловичину, інший віддає перевагу свинині, третій готує з курячого філе. Що вибрати – вирішувати вам. А ось Як це приготувати і подати, ми готові підказати.

З ананасами

Складові:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 200 г твердого сиру
  • 2-3 цибулини
  • 200 г майонезу
  • 400 г ананасів
  • 30 мл рослинного масла
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

· Спочатку очистіть цибулю. Потім наріжте овоч півкільцями. Помийте м’ясо. Обсушити його паперовим рушником. Наріжте вирізку скибочками.

· Відбийте шматочки. Посоліть і поперчіть кожен. Натріть сир.

· Застеліть фольгою звичайний лист. Змастіть фольгу маслом. Викладіть спочатку цибулю в якості першого шару. М’ясо – в якості другого.

· Змастіть шматочки майонезом.

· Наступним шаром будуть ананаси. Ще раз покрийте все майонезом. Після посипте тертим сиром.

· Виставте температуру духової шафи на 180 ° С. Надішліть блюдо запікатися На 30 хвилин.

Погодьтеся, майонез з ананасами – не звучить, але смак приголомшливий. Кожен, хто пробує, поспішає відхопити собі ще шматочок.

З грибами

Складові:

  • 600 г свинячої вирізки
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 200 г сметани
  • 2 курячих яйця
  • 75 г твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

· Наріжте свинячу вирізку скибочками. Товщина кожного – близько 1 см. Тепер відбийте шматочки, поперчіть їх і посоліть.

· Наріжте шампіньйони. Обсмажте їх на соняшниковій олії. Подрібніть цибулю. Додайте до грибів, а після обсмажте до прозорості.

· Застеліть дно дека фольгою. Змастіть її маслом. Викладіть шар підготовленого м’яса на дно. Збийте сметану виделкою. Додайте яйця і тертий твердий сир. Додайте спеції.

· Викладіть гриби на м’ясо. Полийте все сметанно-яєчним соусом.

· Виставте температуру на 180 ° С. Надішліть м’ясо запікатися До золотистого кольору.

При подачі в якості прикраси ви завжди можете використовувати оливки. Рекомендується подавати гарячим, але страва дуже смачна навіть в холодному вигляді.

З помідорами

Складові:

  • 700 г свинячої шийки
  • 2 цибулини
  • 3-4 помідора
  • 200 г твердого сиру
  • 100 г майонезу
  • 1 Пуч. зелені
  • Сіль і перець – за смаком
  • 30 мл рослинного масла

Приготування:

· Наріжте свинячу шийку. Відбийте м’ясо. Обов’язково посоліть його і поперчіть. Можете додати улюблені спеції. Змастіть деко олією. Викладіть м’ясо.

· Очистіть цибулину. Наріжте овоч кільцями. Викладіть кільця зверху на відбите м’ясо.

· Наріжте кружечками томати. Викладіть їх на цибулю. Змастіть все майонезом.

· Натріть сир на тертці (бажано великої). Посипте їм томати.

· Виставте температуру на 180 ° С. Надішліть м’ясо Запікатися на 25 хвилин. Вимкніть духовку, почекайте ще чверть години і дістаньте деко з м’ясом.

Дрібно порубати зелень і посипте нею м’ясо. Його можна запропонувати як самостійну страву або подати з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

З вершками і молоком

Складові:

  • 1 кг яловичини
  • 1 цибулина
  • 150 г твердого сиру
  • 1/2 склянки вершків
  • 1/2 склянки молока
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

· Наріжте яловичину скибочками. Товщина кожного з них 1-1,5 см. Отбейте все скибочки.

· Візьміть форму. Викладіть нарізане м’ясо на дно. Очистіть цибулю. Наріжте його півкільцями. Викладіть в якості другого шару. Поперчіть, посоліть.

· Натріть твердий сир на тертці. Посипте їм попередні шари.

· Змішайте вершки і молоко. Залийте молочною сумішшю м’ясо.

· Виставте температуру духовки на 170-180 ° С. Надішліть Випікатися на 90 хвилин.

У той час, як всі використовують свинину для приготування такого м’яса, здивуєте своїх гостей, вибравши для страви яловичину. Неймовірно смачно!

З чорносливом

Складові:

  • 500 г свинини
  • 100 г чорносливу
  • 1 цибулина
  • 3 ст. л. сметани
  • 150 г твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

· Наріжте свинину шматочками. Товщина кожного – 2 см. Викладіть їх в форму. Посоліть, поперчіть їх.

· Очистіть цибулю. Наріжте овоч півкільцями. Викладіть нарізану овоч зверху на м’ясо.

· Розріжте чорнослив на 3 частини. Посипте їм свинину і цибулю.

· Натріть сир. Змастіть всі шари сметаною і посипте твердим сиром.

· Виставте температуру духової шафи на 180 ° С. Надішліть форму з м’ясом В духовку на 45 хвилин.

При бажанні М’ясо можна відбити. Так воно буде набагато м’якше. М’ясо по-французьки з чорносливом виходить неймовірно соковитим. Від інших варіацій його також відрізняє дивовижний аромат.

М’ясо по-французьки, так з картоплею – Страва, яку всі люблять, знають, готують. Але звичний рецепт вже трохи набрид, чи не так? Ви можете подати ті ж овочі по-новому, зробивши вечерю яскравіше і смачніше. Надішліть посилання на статтю подругам, вони оцінять ідею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.