Як приготувати люля-кебаб

Всі, хто хоч трохи знайомий з турецької, кавказької або середньоазіатської кухнею, чули про смачну м’ясній страві – Люля-кебаб. Байдуже пройти повз нього зможе хіба що вегетаріанець: особливий аромат, соковитість, приємна текстура фаршу відрізняють люля-кебаб від всіх страв з Рубленого м’яса.

На перший погляд, приготувати таке пригощання досить просто, якщо під рукою є фарш і шампури. Але, як і у кожного легендарного страви, у люля-кебаб є свої Секрети приготування. Якщо ви хочете здивувати друзів на найближчому пікніку, радимо приготувати його за всіма правилами і традиціями.

Секрети приготування люля-кебаб

· Оригінальний кебаб готують із задньої частини молодої баранини і курдючного жиру в співвідношенні 4: 1. Іноді баранину замінюють куркою або іншим м’ясом, додаючи сало замість жиру.

· Як м’ясо, так і жир слід добре очистити від прожилок, щоб в готовій страві не траплялися тверді елементи, тоді люля-кебаб буде прямо-таки танути в роті.

· Для приготування кебаба м’ясо краще дрібно порубати. Якщо ви все-таки зважитеся використовувати м’ясорубку, встановіть решітку з найбільшими осередками.

· Фарш слід гарненько і довго вимішувати, щоб він став більш в’язким. З тією ж метою його слід потримати в холодильнику мінімум півгодини.

· Насаджувати котлетки слід на шампур з мінімальною шириною 1,5 см, так як на вузьких вони будуть погано триматися.

· Все, що потрібно додати в фарш, крім жиру, – подрібнену цибулю, сіль і перець. Зелень використовуйте для подачі або прикраси готового блюда.

· Обсмажувати люля-кебаб необхідно приблизно 12 хвилин, кожні 3 хвилини перевертаючи на інший бік.

Тепер ваш люля-кебаб буде таким же смачним, як у Фірмовому ресторані! Беріть ці поради собі на замітку і діліться ними з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.