Як приготувати кляр для риби

У дитинстві я ненавиділа рибу і просто не розуміла, чому всі навколо обожнюють страви з цього продукту. Ароматна юшка здавалася мені несмачною, бутерброди з червоною рибою – гіршим варіантом закуски, а смажене філе – чимось плоским і неапетитним. Згодом все перевернулося з ніг на голову. Тепер рибу я просто обожнюю, але донедавна елементарний кляр був величезною проблемою.

Сама начинка клярі, тобто рибка, завжди соковита і смачна. Але зовнішній вигляд, чесно кажучи, залишав бажати кращого. Хіба можна подавати на стіл Шматочки незрозумілого кольору і форми, плоскі і взагалі неапетитні? Відповідь зрозуміла. Тому я довго шукала ідеальний рецепт клярі. Виявляється, справа не в рецепті, а в тому, в якій черговості змішувати інгредієнти і як підготувати рибу.

5 правил бездоганного клярі

Тільки однорідна консистенція

Поки ви не почали змішувати інгредієнти для клярі, скористайтеся однією хитрістю: всипте борошно в ємність, а вже після додавайте воду або молоко. Швидко змішайте інгредієнти звичайною виделкою. Початковий обсяг повинен бути невеликим. Тоді Не буде ніяких грудочок.

Решта інгредієнти додайте по ходу: яйце і ще трохи молока для багатого смаку. Ідеальний кляр повинен бути густим і в’язким, що нагадує сметану.

Додайте дріжджі

Багато з вас чують про такий вперше. Дійсно, дріжджі додають в тісто на булочки або хліб, а ось в кляр… Так він стане пишніше, а значить, шматочки риби будуть здаватися більше, легше. Просто перед приготуванням клярі додайте в борошно трохи сухих дріжджів або щіпку харчової соди, якщо дріжджів вдома не виявилося.

Використовуйте прянощі

Поки не знала цей секрет, завжди додавала в кляр дрібку солі. А ось тепер вдаюся до однієї гастрономічною хитрості: наявність запашного перцю, кардамону і подрібненого мускатного горіха робить звичайну рибку в клярі Ще смачніше.

Правильно підготуйте рибу

Безпосередньо перед смаженням шматочки риби потрібно замочити в злегка підсоленій воді на 50 хвилин. У процесі приготування сіль з риби просочиться в борошняну оболонку, тому закуска буде просто ідеальною.

Влийте газовану воду

Досить 1 ст. л., тоді сам кляр буде не просто повітряним, як у випадку з дріжджами і содою, але і нежирним. Господині, які вдаються до такого способу регулярно, стверджують, що Скоринка виходить ідеально золотистої.

Рецепт клярі для риби з молоком

Він базовий, а газовану воду, соду або дріжджі (на вибір) ви можете додати по ходу приготування, дотримуючись наших порад.

· Збийте яйце з молоком. Додайте спеції за смаком і сушену зелень.

· Всипте борошно в окрему ємність. Обережно перелийте яєчну суміш в борошно, збиваючи все віночком до однорідного стану.

· Викладіть рибне філе в кляр на 5 хвилин, а після обсмажте на олії.

Вдома я дотримуюся саме цим рецептом. Мені подобається вибирати спеції на свій розсуд і додавати рубану зелень. Якщо вам хочеться, щоб рибка була святковою, не шкодуйте зелені. Буде яскраво і смачно. Знаєте подруг, у яких кляр теж схожий на незрозуміле місиво з грудочками? Поділіться посиланням.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.