Як приготувати індичку

Про користь індичого м’яса чув багато хто, а смак його – просто приголомшливий. Та й виглядає цей птах, цілком запечена, Дуже красиво – ідеальне блюдо для святкового столу!

Але буває, що результат нас розчаровує. Пересушена, сира, прісна – далеко не весь список неприємних наслідків. Як же вберегтися від цього?

Помилки при приготуванні індички

· Бракує часу на розморожування

Щоб не міняти воду, в якій розморожується птах, кожних півгодини, заздалегідь дістаньте її з морозилки, помістіть в великий лоток або каструлю і поставте в холодильник хоча б на добу. Професіонали рекомендують 24 години на кожні 2 кг.

· Не видаляєте зайву вологу

Обов’язково протріть насухо розморожену тушку і тільки потім маринують. Зайва вода вб’є геть всю надію на хрустку скоринку.

· мало приправи

Дуже важливо дати індичці гарненько промаринуватися. Не шкодуйте приправ і не робіть це в останній момент! Натріть приправами і залийте вподобаним вам маринадом всю індичку, максимально обробивши м’ясо під шкіркою, і не забувайте про черевці!

· неправильно запікаєте

Якщо ви запікаєте індичку грудкою вниз, щоб ніжки добре пропеклися, не забудьте перевернути її навпаки через якийсь час, щоб шкірка на грудях підрум’янилася. Якщо ж ви запікаєте грудкою вгору, прикрийте її фольгою і зніміть за 20 хвилин до кінця готування.

· Не перевіряєте температуру

Не поскупіться на термометр для м’яса і вставте його в грудку і стегно, трохи не доходячи до кістки, щоб бути впевненим, що м’ясо готове навіть там.

· Відразу ж розрізаєте

Звичайно ж, після того, як ви кілька годин її чекали, хочеться скоріше спробувати. Але не робіть цього! Дайте їй відпочити хвилин 30, щоб сік рівномірно розподілився, і птах легко поділялася на частини.

Тепер ви нарешті можете насолоджуватися прекрасним частуванням! Обов’язково поділіться цими порадами з друзями, і вони пригостять вас шматочком.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.