Як приготувати домашній лікер

Старання середньовічних лікарів вилікувати недуги різними настоянками на корінні, плодах і травах, а також спроби всіляко поліпшити свій продукт привели до виникнення абсолютно унікального напою – Лікеру.

Хоч і сьогодні в магазині можна купити напій на будь-який смак, Приготування лікерів в домашніх умовах, як і раніше актуально. Якщо ви справжній гурман і любите побалувати себе ароматним напоєм з неповторним букетом, пропонуємо вам 3 рецепта, кожен з яких подарує незабутні відчуття!

Домашній лікер – це не просто залите спиртом вихідна сировина, як це прийнято зазвичай представляти, це мистецтво знаходити вдалі поєднання і баланс смаку. Ви можете використовувати інші, відмінні від наведених у рецепті, прянощі і трави. Загалом, дійте по натхненню, не забуваючи, втім, про логіку.

Рецепти домашнього лікеру

Італійський лікер з червоного винограду

  • 500 г червоного винограду (краще «ізабелли»)
  • 500 мл чистого спирту
  • 300 мл води
  • 300 г цукру
  • 1 паличка кориці
  • 3 бутона гвоздики

· Відокремте ягоди від гребенів, промийте, просушіть. Помістіть виноград в підходящу ємність і за допомогою дерев’яної ложки злегка розімніть.

· Додайте до маси гвоздику, корицю, 150 г цукру, залийте спиртом. Ємність укупорьте, вміст струсіть і відправте в темне місце на 2-4 тижні настоюватися. Періодично ємність струшуйте, щоб цукор краще розчинився.

· Через відведений час рідину процідити через дрібне сито (марлю), осад злегка відіжміть.

· З решти 150 г цукру і води зваріть сироп і охолодженим додайте до відціджені настою, перемішайте. Розлийте лікер по чистим пляшках і відправте відстоюватися в темне місце. Через 10 днів напій буде готовий.

Базілічелло

  • 450 г свіжого базиліка
  • 4 лимона
  • 750 мл спирту (95%)
  • 750 мл води
  • 500 г цукру

· Зелень вимийте і висушіть. З лимонів зріжте цедру. Базилік разом з цедрою помістіть в банку, залийте спиртом, укупорьте і залиште в темному місці на 10 днів. Не забувайте час від часу струшувати!

· Після відведеного часу рідину процідити. З цукру і води зваріть сироп, потім остудіть і додайте до ароматної настоянці. Напій може помутніти, але це нормальна реакція через великої кількості ефірних масел. Розлийте лікер по пляшках і помістіть в холодильник відстоюватися на тиждень.

Лікер на волоських горіхах

  • 200 г ядер волоського горіха
  • 300 мл коньяку (бренді)
  • 1 паличка кориці
  • 2 бутони гвоздики
  • 200 мл води
  • 150 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1 ч. л. цедри апельсина
  • 1 ч. л. цедри лимона

· На сухій сковороді прожарити горіхи. Гарячими помістіть в відповідну тару, відразу залийте коньяком і укупорьте. Залиште на місяць в темному місці, не забуваючи періодично струшувати.

· Після закінчення цього часу вміст банки процідіть. З води і цукру зваріть сироп, додайте корицю і гвоздику, остудіть, а потім з’єднайте з горіховим настоєм. Додайте лимонну і апельсинову цедру, ванільний цукор, перемішайте і настоюйте ще 3 дні.

· Після цього лікер ще раз процідіть, перелийте в ємність для зберігання. Через 2-3 місяці напій буде остаточно готовий.

Приготування домашніх лікерів і настоянок – безмежне поле для фантазії. Але не забувайте, що лікер – напій хоч і гурманський, але все одно алкогольний, тому сьорбати його, не бачачи країв, не варто. Вживайте в міру, піклуйтеся про завтрашній день і діліться нашими рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.