Як оформити пиріг

Красива випічка радує око і пробуджує апетит, але іноді буває складно передбачити, як ляже тісто: занадто складні фігури розвалюються, дрібні візерунки зникають, а сам пиріг нерідко виходить не тієї форми, яка була запланована.

У «Зі Смаком» є для вас кілька варіантів Прикраси пирога, які не заберуть багато часу і сил, не вимагають особливої майстерності і доступні всім. Переконайтеся в цьому самі!

Оформлення пирога

Ми наочно покажемо, Як прикрасити пиріг закритого типу. Секрет в тому, щоб у верхньому шарі тесту було досить отворів для виходу пари, але не дуже багато, інакше начинка пересохне. Проткнути пиріг виделкою за півхвилини зможе кожен! Так само, як і перетворити його на витвір кулінарного мистецтва за ті ж 30 секунд.

Вам можуть знадобитися:

  • Будь-які столові прилади, які залишають чіткий відбиток (вилка, штопор);
  • Ножиці, щоб з легкістю розрізати звисають тісто верхнього коржа;
  • Трафарети (будь-які фігури, які здадуться вам привабливими, але вони повинні бути досить простими);
  • Ніж, щоб робити надрізи або вирізати фігури;
  • Інші предмети побуту, які дають гарні відбитки.

· Шлях до серця лежить через шлунок, а ось і ключик

Отже, для цього пирога найкраще підійде начинка червоного кольору (вишнева або полунична). Візьміть тонкий корж, яким збираєтеся накрити пиріг, виріжте в центрі сердечко за розміром долоні і зробіть ще пару надрізів, щоб краще пропеклося. Тепер відправляйтеся на пошуки ключа з гарною голівкою, якою буде дуже зручно зробити окантовку.

· Якщо немає ключа, і штопор підійде

Цього разу потрібно вирізати з верхнього коржа якомога більше сердечок. Викладіть серця від зовнішнього краю до центру щільним шаром, після чого використовуйте штопор, щоб надійно скріпити коржі окантовкою. Тисніть штопором плазом на тісто, створюючи звивисті сліди.

· Наперсток зробить віконця для кожної ягідки в вашому пирозі

Насправді, пиріг може і не бути ягідним, але наперсток вам точно знадобиться. Коли ви зробите багато дірочок (бажано в шаховому порядку), у вас вийде акуратне сито, яким і потрібно накрити начинку.

· Зобразити осінню картину на пирозі допоможе звичайна тарілка

Візьміть блюдце або миску, щоб по його контуру вирізати коло в півтора-два рази менше, ніж перший корж. Із залишків тіста виріжте листочки і стовбур дерева (це може бути просто трикутник). Коло з тіста розташуйте в нижній частині пирога, по його центру розмістіть стовбур дерева, а листям викладіть крону так, щоб вона виходила за межі кола. Точно також робиться варіант із зображенням індички, тільки замість листя виріжте пір’я, а замість стовбура – тулуб птиці.

· Осінні атрибути створюють атмосферу

Дубові листочки самі по собі рваною форми, тому їх легко вирізати ножем прямо з верхнього коржа. Як тільки ви це зробите, покладіть корж на пиріг, зробіть кілька додаткових надрізів між вирізаними фігурками, а листя з тіста розташуйте по краях пирога. Озброївшись виделкою, зробіть окантовку, по черзі міняючи кут нахилу столового приладу то в одну, то в іншу сторону.

· Заплетіть своєму пирога косички

Для цього потрібно пустити корж на стрічки з тіста, товщина яких повинна бути від одного до двох сантиметрів. Тобі знадобиться дев’ять смужок, з яких вийде 3 косички. Заплітай їх не надто туго, щоб вони вийшли широкими, а потім просто поклади поверх замість самого коржа. При бажанні можна зробити більше кісок.

· Почастуєте близьких солодкою трояндою

Вирізати квіточки з тіста так само, як сердечка, ми не будемо. Замість цього знову наріжте корж на смужки, в цей раз шириною в сантиметр, і починайте творити: від центру пирога викладайте смужки тесту в формі спіралі, попередньо злегка закручуючи їх. Краї коржа надріжте ножицями так, щоб відстань між надрізами було в 2 сантиметри, після чого загорніть клаптики «парканчиком» – один вгору, інший вниз.

· Трохи класики: геометричний візерунок для перфекціоніста

Викладати смужки тесту навхрест навчилися все, тепер прийшов час для квадратних формочок або формочок у вигляді квадратів! Зробіть своєрідну решеточку, залишаючи по парі сантиметрів між отворами.

Універсальний рецепт для відкритих пирогів

Якщо наша добірка надихнула вас на створення красивої випічки, ми із задоволенням поділимося рецептом для таких пирогів. Вам знадобиться два види тесту: заливне для основи і готове листкове бездріжджове для верху.

Інгредієнти для заливного тесту

  • 200 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Приготування:

Білки збийте з цукровою пудрою, додайте жовтки, потім, помішуючи, додайте маленькими порціями борошно. Тісто готове!

Варіанти начинок

  • Консервована вишня;
  • Карамелізовані яблука з корицею або хурма;
  • Мандарини;
  • Розмочений у воді курага з чорносливом, горішками і корицею;
  • Смородинове варення.

Як приготувати такі пироги детальніше показано в нашому Відео. Тільки погляньте, як по-домашньому апетитно виглядають відкриті пироги, коли до справи підходиш з фантазією!

Тепер ви знаєте, Як прикрасити випічку за дві секунди. Деякі з цих варіантів підходять для прикраси пиріжків: наперсток можна використовувати, щоб зробити такі ж дірочки в пиріжках з вишнями, а вилка або штопор допоможе скріпити тісто кальцоне. Можливо, вам відомі й інші оригінальні способи прикраси пирогів? Поділіться ними з нами в коментарях.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.