Як красиво подати олів’є

Олів’є – салат практично з детективною історією. А все тому, що оригінальний рецепт творець страви Люсьєн Олів’є тримав у таємниці. Потомствений кухар-француз емігрував до Росії в 60-х роках XIX століття і став власником «Ермітажу», одного з найбільш пафосних московських ресторанів.

Француз відійшов в інший світ, так і не розкривши секрету свого кулінарного дітища. Втім, рецепт не міг обійти стороною В.? А.? Гіляровський, завсідник богемного закладу. У своїй книзі «Москва і москвичі» він розписав компоненти страви, спираючись на власні смакові відчуття.

Історія салату «Олів’є»

До речі, спочатку олів’є був зовсім не салатом, а Вишуканим гарніром до дичини. На тарілці було розкладено філе куріпок і рябчиків разом з телячим мовою і раковими шийками, полито все це було майонезом «Провансаль». Завершувала композицію гірка вареної картоплі з корнішонами, прикрашена яйцями.

Москвичі вишуканої подачі не оцінили, зате оцінили смакові якості страви і на очах у обуреного маестро змішували в тарілці всі інгредієнти. Після цього ображений кухар вже своїми руками змішував компоненти і поливав їх соусом. От і молодець!

Завданням більшовиків було викорінити буржуазні замашки у громадян щойно створеної країни Рад, тому ні про яку естетиці, а тим більше вишуканих інгредієнтів не могло бути й мови. Значно пізніше, майже через півстоліття після революції, радянські громадяни знову могли пригощатися олів’є (вірніше, до невпізнання спрощеної його версією) і з гордістю подавали його під дзвін курантів в Кришталевих салатниках як символ достатку і благополуччя.

У зв’язку з тим, що любов народу до цього салат не нічим не викорінити, так і багаторічними стараннями наших господинь смак його доведений практично до ідеалу, «З Смаком» пропонує добірку цікавих варіантів Подачі олів’є, які надихнуть вас на нові салатні звершення!

Сучасна подача салату «Олів’є»

· Викладіть салат у вигляді кільця (для цього в центрі страви поставте склянку), посипати подрібненою зеленню, прикрасьте журавлиною.

· Єдина складність такої подачі – знайти в продажу відповідні кошики. Досить щільні, щоб не розмокали від салату. Ще краще напекти заготовки для тарталеток самостійно.

· Олів’є в форматі бутерброда – те, що треба для фуршету. Враховуйте лише, що для такої подачі інгредієнти слід нарізати максимально дрібно, а хліб повинен бути виключно свіжим і смачним. Хочете блиснути кулінарної просунутістю – додайте до композиції скибочки запеченої индюшиной грудки.

· Якщо сервіровки кільця на кухні немає, скористайтеся жерстяної консервною банкою (без дна), але тут великий шанс поранитися. Можна вчинити так: відмотати метра 2 фольги і складіть її в декілька шарів, а потім з’єднайте в кільце потрібного діаметру.

· Не буде злочином, якщо варену ковбасу замінити скибочками шинки в форматі слайсів. Зверху викладіть салатний мікс. Свіжо!

· При першому погляді і не вгадаєш відразу, що за вишукане частування господиня помістила в келихи. Виглядає дуже сучасно.

· Щоб приготувати картоплю пай, школу кухарів закінчувати не обов’язково. Нашаткувати тонкими смужками і підсмажити зі спеціями в великій кількості олії, потім маслу дати стекти. Зате як цей інгредієнт змінює образ страви!

Впевнені, що ви знайшли для себе щось новеньке. А якщо стаття вам сподобалася, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.