Як готувати вдома смачно і швидко

Як відомо, викладачі в знаменитих кулінарних школах, шефи, чия майстерність досягло вищого рівня, діляться зі своїми учнями не тільки Основами кулінарного мистецтва, а й розкривають деякі свої особисті прийоми. Часто вони лише побічно відносяться до процесу готування, але тим не менш істотно допомагають заощадити час, а заодно і перетворюють смак страв.

«З Смаком» розповість, до яких вивертів прибігають імениті кухарі під час приготування своїх страв і чому навчають на Престижних майстер-класу х.

Кулінарні Лайфхак від шефів

· Брайан Тобіас впевнений, що першим кроком до смачного страви є ергономіка робочого простору. Він радить перед початком приготування підготувати всі необхідні продукти (відведені), все начиння і рецепт (навіть шефи не пам’ятають все на пам’ять). Заощадите багато часу, адже відволікатися від творчості будете лише на миття рук!

· Філіп Лі співає оду Солі! Початківцям кухарям він рекомендує не зловживати з приправами і прянощами. Недосвідчений кулінар в творчому пориві запросто може заглушити ними справжній смак продукту. На його думку, саме сіль, впливаючи на смакові рецептори мови, допомагає краще розкрити смак страви. Справа за малим – дослідним шляхом знайти той заповітний баланс її кількості.

· Джозеф Клуг вважає, що витрачати час на Очищення часнику – розкіш, яку можуть собі дозволити лише дуже небагато. Широкій стороною леза ножа притисніть зубчик до дошки – лушпиння практично сама відійде.

· Коли Рик Бейлеcc готує салати, крім смакових поєднань, робить ставку на фактуру страви. Грайте на контрастах: салат з хрустких продуктів посипте розім’яті козячим сиром, а блюдо з ніжних інгредієнтів доповніть обсмаженими гарбузовим насінням, горішками або кунжутом.

· Джо Перрі перш, ніж приступити до натирання цедри цитрусових, обертає тертку харчовою плівкою. Так не доведеться виколупувати частинки цедри з зубчиків, все залишиться на плівці.

· Синтія Келлер впевнена, що шлях до успіху лежить через відточування майстерності. Вона радить: кожен раз, коли ви після приготування страви говорите собі, що треба б або соус інший, або приправ побільше, випишіть всі зауваження до рецептом на окремий лист. І наступного разу приготуйте з необхідними поправками. Готуйте стільки раз, поки не досягнете ідеального смаку. Нехай в вашому арсеналі буде не 5, а 3 страви з м’яса, але гідні мишленовських зірок!

· А Тоні Ногалес не мислить нормальної роботи кухаря без гостро Заточених ножів. Навчитися правильно і гостро точити ніж – справа практики. Якщо ж до осягнення цієї премудрості вам поки далеко, візьміть за правило хоча б раз в 2 місяці відносити все ножі для заточування до професіонала.

А якими прийомами орудуєте ви, коли готуєте свої шедеври? Поділіться з нами в коментарях порадами, а статтею – з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.