Як готувати суп

У це складно повірити, але супи в звичному для нас вигляді з’явилися всього кілька століть назад. Однією з причин була відсутність відповідної посуду, в якій страва не окислюється б. На даний момент суп отримав право називатися першим блюдом, що робить його невід’ємною частиною повноцінного обіду.

Понад сто видів і близько тисячі варіацій! Воістину приголомшливе винахід. Вважається, що в цьому супі рідина повинна складати не більше 50%, решта – начинка. Нічого складного? Не поспішайте з висновками, адже багато кухарів визнають суп одним з найскладніших кулінарних трофеїв.

Що вміє пригоряти навіть з великою кількістю води? Що найлегше пересолити? Як довести суп до розуму і не зварити інгредієнти в кашу? «З Смаком» настійно рекомендує ознайомитися з основними правилами приготування супів, а також запам’ятати продукти, які в них краще не додавати.

Приготування супів

· бульйон

Все починається з бульйону. Щоб бульйон був чистий, не накривайте його кришкою, не доводьте до бурхливого кипіння і знімайте з’являється зверху пінку по можливості.

· сіль

В основі лежить всього лише 4 різновиди бульйону, і кожна з них вимагає особливого підходу. М’ясний суп соліть за 30 хвилин до готовності, рибний – відразу, грибний – в самому кінці. Овочевий можна посолити як на самому початку, так і в самому кінці.

· послідовність

Пам’ятайте, що в першу чергу в суп йде картопля, а кислі продукти – потім. У кислому середовищі коренеплід дуже повільно вариться. Можна полегшити приготування супів з бобовими та злаками (перловкою, горохом, квасолею): замочіть їх на кілька годин до варіння.

· горох

Якщо ви забули замочити з ночі немолодий горох для приготування супу, скористайтеся наступним експрес-методом його розм’якшення. Залийте бобові водою, потім додайте 0,5 ч. л. соди і залиште на годину. Потім воду злийте, а горох гарненько промийте і додайте в каструлю з супом. Вариться такий горох протягом 25 хвилин.

· вода

Всім відомий факт, але краще його повторити: у розведеного водою бульйону значно погіршуються смакові якості. В крайньому випадку можна додати окріп в розігрітий суп, але і це не рекомендується.

· зелень

Зелень хороша майже в будь-якому супі, при цьому найрізноманітніша. Однак, розварюючись, вона стає не тільки неприємною на вигляд і смак, але і не несе в собі ніякої цінності. Ось чому існує Букет гарні – пучок пряних трав, які спочатку варяться в супі, а після витягуються з нього.

Додавайте зелень за пару хвилин до готовності, а ще краще – свіжої прямо в гарячу тарілку.

Що додати в суп, кожен вирішує сам – список інгредієнтів здається нескінченним. Однак тим, хто стежить за фігурою, варто детально ознайомитися з продуктами, які підвищують калорійність першого страви в рази. А також просто з тими, які небажані в першому блюді.

· Пшеничне борошно

Чи можна додати в суп борошно з метою згустити його і зробити наваристим? Так, але смак це не поліпшить, а лише додасть калорійності. Якщо ви все ж зважилися на це, обов’язково обсмажте борошно, інакше утворюються борошняні грудочки.

· куплені соки

Ще один трюк, який не варто застосовувати, якщо ви не використовуєте свіжі овочі. Соки і без того є багато цукру, деякі навіть свої загусники (томатний), так що ви не можете ручатися за смак, який вийде в результаті.

· макарони

На жаль, все борошняне веде до небажаних кілограмів, а в супі воно стає ще більш ситним. Макарони цілком можуть додати йому наваристі, але краще використовуйте ті, що зроблені з цільнозерновий борошна або з цукіні.

· Консерви

Та ж історія, що і з соками, тільки цього разу справа не в цукрі, а в солі. Як правило, консерви містять її у великій кількості, тому краще не лінуватися і купити свіжі овочі. По-перше, вони краще зберігають форму. По-друге, смак абсолютно відрізняється. По-третє, легше розрахувати кількість солі.

· готовий соус

Готовий томатний соус або томатна паста містять в собі стільки ж інгредієнтів, скільки і ваш суп. Тобто, у вас вийде зовсім інша страва. Приготуйте соус з помідорів самостійно, і ви дізнаєтеся, яким повинен був бути цей суп насправді.

· бульйонний кубик

Концентрат, в якому містяться барвники і глутамат натрію, далеко не найбажаніший інгредієнт. В кубику досить таких речовин, які викликають харчову залежність, а також трансжирів, що засмічують організм (в пастах і соусах вони теж є).

Виключивши такі Інгредієнти супу з постійного вживання, ви не тільки наблизитися до професійної кухні, але і значно підвищите корисність страви.

А щоб максимально убезпечити вас від кулінарного провалу, наша редакція припасла для вас два чудових трюку, за допомогою яких можна врятувати пересолений суп.

  • Опустіть в каструлю мішечок рису. Рис має прекрасні витягати властивостями – він забере надлишок солі.
  • Картопля також корисний в цій нелегкій справі. Покладіть в пересолений суп один очищений бульба або помістіть в гарячу тарілку супу кілька картопляних кружечків.

Як бачите, суп – це не просто юшка. Перше блюдо нерідко займає більше часу і сил в приготуванні, ніж друге. Якісь супи настільки ситні, що можна наїстися тільки ними: борщ, солянка, харчо. Приготуйте їх разом з нами і поділіться цією статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.