Як готувати раків

Літо – прекрасна пора року, і пов’язано це не тільки з тим, що ми можемо вдосталь насолодитися Свіжими фруктами і овочами. У цю пору є ще одна явна перевага – Раки. Виявляється, Найсмачніші раки ловляться в кінці серпня, саме тоді вони найбільш м’ясисті і ароматні.

Раків прийнято готувати живими. Справа в тому, що мертвими вони швидко псуються, а таким продуктом дуже легко отруїтися. Якщо ви сумніваєтеся, живий рак чи ні, подивіться на його хвіст, він повинен бути підібганий до черева.

У зв’язку з тим, що ці тварини живуть у водоймах, в їх панцирах накопичується багато бруду. Щоб її видалити, потрібно всього лише помістити раків в чисту воду на кілька годин перед приготуванням, а потім ретельно їх сполоснути.

Секрет приготування раків

Досвідчені кулінари радять Замочувати раків в посудині з жирним коров’ячим молоком перед тим, як їх варити. Замість молока можна використовувати розведену з водою сметану.

Також дуже важливо прибрати кишечник, адже саме через нього блюдо може вийти гірким.

Як правильно варити раків

Вам знадобиться

  • 20 живих раків
  • 2 л води
  • 50 г кропу
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. запашного перцю горошком
  • 5-7 лаврових листків

Приготування:

· Закип’ятіть воду зі спеціями і сіллю.

· Коли вода закипить, помістіть в каструлю живих раків.

· Після повторного закипання варіть раків протягом 15 хвилин, вони повинні гарненько почервоніти.

· Після того, як раки почервоніли, зніміть каструлю з вогню і накрийте її кришкою. Дайте страві настоятися протягом 10 хвилин.

· Подавайте шикарне блюдо до столу!

Поділіться цією пізнавальної статтею зі своїми друзями, щоб насолодитися смачними раками в їх компанії!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.