Як готувати овочі

Овочі – це міні-овочі в поєднанні з фруктами або бобовими в пряному маринаді і неодмінно з додаванням оцту. Подаються як закуска або гарнір до м’ясних страв, а в США їх додають в гамбургери і сендвічі. Їм навіть спеціальну категорію виділили: bread and butter pickle ( «бутербродні овочі»). А ще це ідеальна закуска до міцних алкогольних напоїв.

Овочі в XIX столітті почали готувати англійці, взявши за основу ідею Маринування овочів у індійських господинь. До Росії дивовижну закуску завозили переважно з тієї ж Англії і Німеччини. Подавали овочі до ростбіф або біфштекс.

Після революції заготовку завозити перестали, і згадки про Пікуль як про пікантному доповненні до страв залишилися лише в кухарських книгах, виданих за царату. Відсутність рецептури також не сприяло популяризації заготовки. Не дивно, що часто сучасні господині не можуть з упевненістю відповісти на питання: «Що ж таке овочі?» Одні цю закуску плутають з корнішонами, інші взагалі відводять розмову в сторону літератури…

Приготування пікулів

Приготування пікулів хоч і схоже зі звичним нам маринуванням, все ж має кілька особливостей. Завдяки складу маринаду закуска набуває абсолютно особливий смак: злегка різкуватий, пекучо-пряний.

· У класичному маринаді для пікулів обов’язкова наявність зерен гірчиці. Також для пікантності добре буде додати мускатний горіх, горошини перцю, лавровий лист і куркуму.

· Овочі – це дрібні овочі, їх розмір не повинен перевищувати 5 сантиметрів. Якщо інгредієнти крупніше, наріжте їх.

· Овочі можуть бути як з одного виду овочів, так і з асорті овочів і фруктів. Шматочки яблук, груш і винограду в поєднанні з зернами кукурудзи та кубиками кабачків чудові!

· Якщо інгредієнти тверді (морква, стручкова квасоля, кукурудза, кольорова капуста), перед закладкою в банки їх необхідно відварити в маринаді або злегка підсоленій воді.

· Оцет для маринаду може бути звичайний столовий (6-9%), так і натуральний яблучний, винний або малиновий.

· Завдяки зазвичай високої концентрації оцту в маринаді, стерилізувати банки з заготівлею не обов’язково. Але краще, звичайно, орієнтуватися на рецепт.

Рецепт пікулів

Пропонуємо приготувати Овочеве асорті, яке і на смак незрівнянно, і виглядає красиво.

Складові:

  • 6 огірків
  • 3-4 морквини
  • 100 г стручкової квасолі
  • 1 качан цвітної капусти
  • 1 перець чилі

Для маринаду

  • 500 мл оцту
  • 500 мл води
  • 1 головка часнику
  • 3 ст. л. солі
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. насіння гірчиці
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю

Приготування:

· Овочі наріжте скибочками приблизно однакового розміру. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Перець чилі наріжте дрібними кільцями. Наповніть стерилізовані банки доверху овочами.

· Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, додайте очищені зубчики часнику, варіть 5 хвилин. Після цього додайте всі спеції, сіль, влийте оцет. Часник видаліть шумівкою, залийте овочі гарячим маринадом, закрийте кришками, укутайте і залиште остигати. Повністю готовими овочі будуть через кілька днів.

До речі! Якщо хочете дізнатися, чим же все-таки відрізняються овочі від корнішонів, розповідаємо. Овочі – це будь-які дрібні (або дрібно нарізані) овочі. А ось корнішони – це виключно дрібні (не більше 9 сантиметрів) огірочки. Виходить, що корнішон може бути овочі, а ось овочі корнішонами не стати.

Якщо стаття стала вам корисною, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.