Як готувати картоплю

«Готуй як шеф-кухар!» – не просто слова або заклик до дії. Це реальність, для входження в яку вже не потрібно відвідувати кулінарні курси. Капелька таланту, трохи вміння і велике бажання вдосконалювати свої здібності зроблять з вас доморощеного професіонала. Ах да, мало не забули: для цього також потрібно дотримуватися порад майстрів. Джеймі Олівер – один з найкращих вчителів.

Ще у восьмирічному віці Джеймі Олівер полюбив процес приготування їжі настільки, що твердо вирішив: саме з кулінарією і буде пов’язано його подальше навчання, професія і життя. Сьогодні він не просто ресторатор і відомий англійський шеф-кухар, а й автор популярних книг, телеведучий кулінарних шоу і той, хто надихає мільйони людей творити шедеври з їжі. І ось добірка його рецептів, яка перетворить звичайну картоплю в їжу богів.

Рада Джеймі Олівера: як правильно запікати картоплю

Перед тим як переходити безпосередньо до приготування страв, потрібно підготувати найважливіший інгредієнт – картопля. Це тільки здається, що спекти його простіше простого. Як спекти його правильно, знає далеко не кожен. Джеймі Олівер з легкістю ділиться секретом, щоб і ваша печена картопля була ідеально м’якою і тримала форму.

Приготування:

  • Виставте температуру духовки на 200 ° С.
  • Помийте бульби і гарненько висушіть їх паперовими рушниками.
  • Кожну картоплину потрібно проткнути виделкою і змастити невеликою кількістю оливкової олії. Складіть картоплю в одну миску, додайте спеції за смаком і перемішайте.
  • Візьміть звичайний лист. Перекладіть на нього все плоди. Надішліть в духовку на 60 хвилин.

Такий картопля завжди М’який усередині і з прекрасною хрусткою скоринкою. Перед тим як використовувати його для приготування наступних страв, остудіть його.

Картопля, фарширована сиром і томатним соусом

Це, напевно, найпростіший з варіантів. Шеф-кухар рекомендує подавати його в якості основного блюда Для сімейної вечері. Якщо ви влаштовуєте звичайні посиденьки з друзями, це варіант також буде користуватися популярністю.

Складові:

  • 2-4 картоплини
  • 400 г консервованих томатів
  • 100 г твердого сиру
  • 1-2 ст. л. оливкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 пучка базиліка
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

· Запечіть картопля, згідно з рецептом вище.

· Подрібніть зубчики часнику. Обсмажте їх на оливковій олії. Порубати базилік. Додайте зелень і помідори на сковороду до часнику. Помідори потрібно ретельно розім’яти лопаткою. Додайте спеції за смаком.

· Доведіть масу на сковороді до кипіння. Після зніміть її з вогню.

· Процідіть соус через сито, а потім знову доведіть його до кипіння. Після проваріть так на повільному вогні ще 5 хвилин.

· Розріжте картопля надвоє. Вийміть серединку з кожної половинки овоча. Нафаршіруйте плоди таким соусом. Натріть сир. Посипте їм овоч.

· Викладіть половинки на деко. Надішліть блюдо в духовку, нагріти до 180 ° С. Сир повинен розплавитися.

За бажанням готову страву можна прикрасити зеленню. Якщо готуєте для великої компанії, візьміть більше картоплин і, відповідно, збільште кількість інгредієнтів. Подавайте з ароматним м’ясом і легким салатом.

Картопля, фарширована лососем і горошком

А ось це блюдо вже сміливо можна віднести до розряду Вишуканих. Метушні з ним менше, ніж з запіканням в рукаві, та й смак куди краще. Начинка з зеленого горошку і копченого лосося не просто яскрава, але і досить оригінальна. Сміливо вибирайте цей рецепт для святкової вечері.

Складові:

  • 2-4 картоплини
  • 150 г зеленого горошку
  • 100 г копченого лосося
  • 100 г сиру
  • 2-3 ст. л. натурального йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

· Запечіть картопля згідно з рецептом вище.

· Розімніть горошок в пюре.

· Подрібніть часник. Обсмажте його на маслі. Додайте на сковороду кашку з горошку і готуйте до тих пір, поки маса не стане м’якою. У процесі приготування можна додати трохи води. Не забудьте також додати спеції.

· Пересипьте всю масу в блендер. Ретельно подрібніть.

· Натріть сир. Додайте в горохове пюре. Гарненько перемішайте.

· Подрібніть рибу. Змішайте її з гороховим пюре.

· Зробіть надрізи в картоплинах, заповніть їх начинкою.

· Подрібніть зелену цибулю. Посипте ним картопля і подавайте на стіл.

Що стосується йогурту, його використовують замість соусу. Просто полийте їм картоплю або наповніть соусницю. Тандем ситного і досить важкого для травлення картоплі з легким йогуртом – безпрограшний варіант. Навіщо обтяжувати блюдо Гострим соусом?

Картопля, фарширована часником

Був період, коли часник практично зник з рецептур страв. Все через запах, звичайно. І ось сьогодні тенденція використовувати його в приготуванні м’яса, картоплі або соусу з’явилася знову. Навіть такі імениті кухарі, як Джеймі Олівер, не уявляють Без зубчики часнику жодного блюда.

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 50 мл чашки оливкової олії
  • 6 зубчиків часнику
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

· Запечіть картопля, згідно з рецептом вище.

· Остудіть бульби, зробіть в них надрізи.

· Подрібніть зубчики часнику. Заповніть часниковою масою надрізи.

· Рясно полийте картопля оливковою олією.

· Додайте спеції за смаком.

· Надішліть запікатися при 160 ° С на 15 хвилин.

Одночасно просто і смачно – ось як можна охарактеризувати таке блюдо. Рецепт від шеф-кухаря ще раз доводить, що ситна вечеря не повинен асоціюватися з ввечері, проведеним біля плити.

Приголомшливі страви зі звичайних продуктів, ніяких складних технологій і годин на кухні, вечеря за півгодини – все це допомагають знайти такі прості Рецепти від Джеймі Олівера. І хоча картопля і так основний гарнір практично для кожного прийому їжі, що заважає вам зробити його ще смачніше і ще смачніше? Цими ідеями варто поділитися!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.