Як готувати кабачкову ікру

Кабачкова ікра – закуска смачна, низькокалорійна і доступна, що важливо! Відкриваєш баночку – вже є приємний бонус до картопляного пюре, відварного рису або просто до скибочці хліба. Здорово виручає і в пост, і під час дієти.

Давайте заготовив Ікру з кабачків на зиму, адже домашня і смачніше, і корисніше, і на виході дешевше магазинної. Благо, рецептів достатньо, і свіжі овочі зараз в достатку. Редакція «З Смаком» підготувала для вас 3 перевірених рецепту. Будьте впевнені: заготівля відмінно зберігається, банки не вибухають!

Кабачкова ікра на зиму

Для приготування ікри в домашніх умовах кабачки вибирайте поменше, з недозрілими насінням. В іншому випадку овочі потрібно буде очистити від жорсткої шкірки і насінної коробки.

Пікантна ікра з кабачків

У міру гостра заготовка з неповторним ароматом свіжої зелені. Крупинки моркви надають закусці характерну зернистість.

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 300 г моркви
  • 300 г цибулі
  • 300 г помідорів
  • 50 г зелені кропу і петрушки
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 100 мл рослинного масла
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 2 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю

Приготування:

· Кабачки наріжте кубиками 2 х 2 сантиметри, присипте сіллю, перемішайте і залиште хвилин на 15, щоб стік сік.

· Лук наріжте півкільцями, морква – брусочками. Очищені від шкірки помідори наріжте кубиками. З кабачків злийте всю рідину, відіжміть.

· Всі овочі обсмажте окремо в невеликій кількості рослинного масла. Потім перекладіть в чавунну каструлю, долив залишився рослинне масло. Подрібніть масу блендером до однорідної консистенції, додайте томатну пасту. Варіть ікру 30-40 хвилин до випаровування рідини.

· За 5 хвилин до закінчення варіння додайте в ікру лимонну кислоту, подрібнену зелень, перець, сіль. Розлийте ікру по стерилізованих банках, закатати.

Кабачкова ікра з майонезом

Ікра з майонезом виходить особливо ніжною, відлітає зі столу в першу чергу і прекрасно зберігається! Завдяки м’ясорубці, час на приготування йде значно менше.

  • 3 кг кабачків
  • 500 г цибулі
  • 250 г томатної пасти
  • 150 г рослинного масла
  • 250 г майонезу
  • 0,5 склянки цукру
  • 2 лаврових листки
  • Сіль і перець за смаком

· Кабачки і цибулю наріжте довільно і пропустіть через м’ясорубку. Додайте майонез, томатну пасту, рослинне масло, все перемішайте і варіть на середньому вогні протягом 1 години 10 хвилин.

· Додайте сіль, цукор, перець, лавровий лист і варіть ще 15 хвилин. При кипінні ікра сильно бризкається, так що не забувайте накрити каструлю кришкою, щоб не довелося відмивати кухню.

· Готову ікру розлийте по стерилізованим банкам і закатати, видаливши попередньо лаврові листочки.

Кабачкова ікра з духовки

Ця закуска зі збалансованим смаком і зменшеним вмістом калорій. Ікра і за кольором, і за консистенцією, і за смаком виходить як магазинна.

  • 2,5 кг кабачків
  • 3 цибулини
  • 4 моркви
  • 2 червоні болгарські перці
  • 4 помідори
  • 3 ст. л. рафінованої соняшникової олії
  • 4 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. цукру
  • Сіль, перець за смаком
  • 2 зуб. часнику

· Очищені і нарізані довільно цибулю з морквою викладіть в глибоке деко. Зверху розподіліть нарізані дрібними кубиками кабачки. Полийте невеликою кількістю рослинного масла. У солодкого перцю видаліть насіння, у помідорів – плодоніжки. Перці і помідори цілком викладіть на кабачки.

· Запікайте овочі при температурі 180-190 градусів 30-35 хвилин. Потім деко дістаньте, відсуньте вбік перці з помідорами. Іншу овочеву масу перемішайте ложкою від низу до верху. Знову розкладіть перці і помідори, перевернувши запеченої стороною вниз. Готуйте ще 35 хвилин. Вогонь вимкніть, деко залиште в остигає духовці ще на хвилин 20.

· З помідорів і перцю зніміть шкірку. Всі овочі перекладіть шумівкою (ложкою з отворами) в глибоку каструлю, бульйон злийте в стакан. Покладіть до овочів пропущений через прес часник, посоліть, поперчіть за смаком, додайте цукор і томатну пасту і перебити все блендером. Варіть на невеликому вогні під кришкою хвилин 15-20.

· Розлийте ікру в заздалегідь стерилізовані банки, герметично закрийте, укутайте і залиште до повного охолодження.

Насолоджуйтеся смаком літніх овочів круглий рік, готуйте за нашими рецептами і діліться статтями з близькими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.